GÜMÜŞHANE’DE GAZETECİLER VE İDARECİLER BULUŞMASI

“10 Ocak İdareciler Günü” ile “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” Gümüşhane’de ortak etkinlikle kutlandı.

Gümüşhane Belediyesi tarafından organize edilen yemekli etkinlik 9 Ocak 2019 Perşembe günü akşamı Gümüşhane Belediyesi’nin Sema Doğan Sosyal tesislerinde gerçekleştirildi.

“10 Ocak İdareciler Günü” ile “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” ortak programına Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcıları Mustafa Anteplioğlu, Mustafa Pala, Kelkit Kaymakamı Aziz Onur Aydın, Şiran Kaymakamı Osman Oğuz Ekşi, Kürtün Kaymakamı Mehmet Göze, Torul Kaymakamı Ömer Said Karakaş, Gümüşhane Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Engin Doğru, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, Gümüşhane ve İlçelerinden gazete sahip ve çalışanları, ulusal ajans temsilcileri, haber sitesi sahipleri ve Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü öğrencileri katıldı.

Etkinlikte konuşan Vali Taşbilek; hem gazetecilerin, hem de idarecilerin günlerini kutladıktan sonra  gazetecilik ve idareciliği birbirine çok benzettiğini, ikisinin de kamunun vicdanı olduğunu, ikisinin de mazlumun, garibanın sesi olduğunu, idareciler olarak gazeteciler sayesinde, onların verdiği bilgiler sayesinde   hizmet etme bağlamında vebalden kurtulduklarını belirterek: “Her türlü kamu çalışmalarında daima yanımızda oldunuz. Gümüşhane bizim. Çok özel ve güzel bir şehir Gümüşhane. Hepimiz görevimizi ifa etmek durumundayız. Hem meslektaşlarımın hem gazetecilerimizin gününü kutluyorum” dedi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen de yaptığı konuşmada idareci ve gazetecilerin günlerini kutladıktan sonra,  belediye çalışmalarda en büyük desteği basından gördüklerini belirterek şunları söyledi: “Biz yaptıklarımızı sizler aracılığıyla vatandaşlarımıza aktarıyoruz. Bizim görmeyen gözümüz, duymayan kulağımız sizler olacaksınız. Bugüne kadar şehre çok büyük katkı verdiniz. Sizlerden hem bir vatandaş hem de vatandaş olarak tek taraflı haber yapmamanızı istiyorum” dedi.

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü de yaptığı konuşmada  idarecilerin ve gazetecilerin günlerini kutladıktan sonra yaptığı konuşmada daha çok Gümüşhane ve Anadolu basınının yaşadığı sıkıntılara değinerek şunları söyledi:

 “2018 yılının Temmuz ayında dolarda başlayan dalgalanmayla birlikte en çok etkilenen sektörlerden birisi de basın sektörü oldu. Giderlerimiz 2-3 katına çıktı. Resmi ilanlarımızda azalma var. En çok canımızı acıtan doğrudan teminlerin çok fazla kullanılması. Bunun yanında pazarlık usulüyle yapılan ihaleler de sıkıntılı. Belediye Başkanımız Ercan Çimen’e teşekkür ediyorum. Çok sayıda ilana çıktı. Bu nedenle gazete sahipleri adına teşekkür etmek istiyorum. Bu hassasiyeti bütün kurumlarımızdan bekliyoruz.”

Program sonunda 10 Ocak tarihli doğumlu Belediye Başkanı Ercan Çimen’in 53.yaşgünü pastası kesildi.