GÜMÜŞHANE'DE GÖREV YAPAN TRAFİK POLİSLERİNE DİGİTAL TAKOGRAF EĞİTİMİ

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlü’ğünde görev yapan 21 trafik polisine Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı Koordinesinde 06-10 Ocak 2020 günleri arasında “Dijital Takograf Cihazı Kullanımı Eğitimi” verildi.

Dijital Takograf Cihazı Kullanımı Eğitimi Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı’nda görevli Komiser Yardımcısı Tolga SAZ tarafından verildi.

Düzenlenen eğitimi başarıyla tamamlayan Trafik Polislerine  Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş tarafından sertifikaları verildi.

Sertifika töreninde konuşan İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, dijital takograf eğitimi ile şoförlerin çalışma,  dinlenme sürelerinin ve hız ihlallerinin nitelikli olarak denetlenebilmesi için trafik birimlerinde yetişmiş personel ihtiyacının karşılanmaya çalışıldığını ifade ederek:  “Trafik polislerimiz görevlerini yaparken kural ihlali yapan sürücüleri cezalandırmaktan ziyade, onları daha bilinçli bir sürücü yapmak için eğitme çabası içerisinde olmalarını istiyorum.” dedi.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BASIN BİRİMİ