Gümüşhane’de İçme Suyunun Musluklardan Ne Zaman Akacağını Genel Müdür de söyleyemedi

DSİ Genel Müdürlüğü basın bilgilendirmesinde DSİ Genel Müdürü Kaya YIldız’ın Gümüşhane’ye içme suyu sağlayacak Bahçecik barajı ile ilgili açıklamalarına yer verdi. Genel Müdür Kaya Yıldız barajın 2022 yılında tamamlanıp su tutmaya başlanacağını söylemesine rağmen, isale hatlarının ne zaman tamamlanacağını ve Gümüşhanelilerin musluklarından suyun ne zaman akacağını belirtmemesi dikkat çekti.

DSİ Genel Müdürlüğü’nün konu ile ilgili paylaşımı şöyledir:

“DSİ Gümüşhane iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Gümüşhane ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Gümüşhaneli vatandaşlarımızın hasretle beklediği, içmesuyu amaçlı inşa edilen Bahçecik Barajı’nda çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya YILDIZ, “Merkeze bağlı Şenkale Deresi üzerinde inşa ettiğimiz ve Gümüşhane ilimizin 35 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan Bahçecik Barajında % 56 fiziki gerçekleşmeye ulaştık. Silindirle sıkıştırılmış beton gövde tipinde ve temelden 67 m yükseklikte olan barajımız tamamlandığında, 6,45 hm³/yıl kapasiteli arıtma tesisi ile birlikte 60 bin kişiye içme suyu sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Barajı 2022 yılında tamamlayıp, su tutmayı hedeflediklerini belirten Genel Müdür Yıldız, “Gümüşhaneli vatandaşlarımıza memba kalitesinde su götürecek olmamızdan ötürü son derece mutluyuz. Bu barajımız ilimizin vizyoner su yatırımları arasındadır. Gümüşhaneli hemşehrilerimize şimdiden hayırlı olsun” dedi.