Gümüşhane’de ilk kez bir hastaya Uzman Doktor İlkin Guliyev ve ekibi tarafından kalp pili takıldı

Şiran ilçesinde yaşayan 72 yaşındaki Hayriye Şeker, kalp ritim bozukluğu nedeniyle baygınlık geçirdi. Kelkit Devlet Hastanesi’ne getirilen Şeker’e burada yapılan ilk müdahalenin ardından Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan Şeker’e kalıcı kalp pili takılmasına karar verildi. Kardiyoloji bölümünden Uzman Dr. İlkin Guliyev ve ekibinin gerçekleştirdiği başarılı operasyon ile Gümüşhane tarihinde ilk defa bir hastaya kalıcı kalp pili takıldı.

Uzman Dr. İlkin Guliyev, Gümüşhane gibi küçük şehirlerde kalp pili operasyonun yapılmasının çok değerli olduğunu söyledi.

Guliyev, yapılan operasyonun daha önce Gümüşhane ve bölgede yapılmadığını belirterek, bu işlemin genel olarak büyükşehir hastanelerinde yapıldığını ifade etti.

Guliyev, “Hastamızın hayatını tehdit eden bir ritim bozukluğu vardı. Ritim bozukluğundan dolayı bir kere bayılmış. İkinci kez de bayılınca hastayı nakil aldık. Yoğun bakımda belli bir süre takip ettik. Yaptığımız kontrol neticesinde kalp pili takılmasına karar verdik. Pazartesi günüde kalıcı kalp pilini taktık.” diye konuştu.

Kalıcı kalp pili takılan hastanın belli aralıkla kontrol edilmesi gerektiğini hatırlatan Dr. Guliyev, hastanın kontroller için hastaneye geleceğini ifade etti.

Yapılan işlemin riski olduğunu belirten Guliyev, “Şükür herhangi bir sıkıntımız olmadı. Başarıyla işlemimiz bitti.” dedi.

Hayriye Şeker (72), ise sadece bayıldığını hatırladığını belirterek, gözünü Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde açtığını söyledi.

Şeker, “Yoğun bakım servisinde tedavime başlanıldı. Her şeyimle ilgilendiler. Allah yüz bin kere razı olsun.  Şu an iyi hissediyorum. Yaralarımdan dolayı biraz ağrılarım var. Bu kadar da olur. Çok şükür halimize.” diye konuştu.

Kaynak: Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü Basın Birimi – 17.10.2024