Gümüşhane’de İstiklal Marşımızın  Kabul Yıldönümü Kutlandı

Gümüşhane’de 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 102.yıldönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma günü düzenlenen törenle kutlandı. Gümüşhane Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, öğrencilerin günün anlam ve önemine […]

Gümüşhane’de 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 102.yıldönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma günü düzenlenen törenle kutlandı.

Gümüşhane Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, öğrencilerin günün anlam ve önemine binaen hazırlamış olduğu “Akif’in Sözü Cumhuriyet’in 100’ü” adlı tiyatro oyunun sergilenmesinin ardından, oratoryo gösterimi ve sinevizyon sunumu yer aldı.

“Mehmet Akif büyük bir dava adamıdır”

Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşan Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, İstiklal Marşı’nın Türk milletinin kahramanlık destanının şiarı olduğunu belirterek, “Mehmet Akif Ersoy, milli dava ve milletini sahiplenme noktasında hepimizin örnek alacağı büyük bir dava adamıdır. Mehmet Akif’in ifadesiyle Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın. İstiklal Marşı’nın yazıldığı dönemin şartlarına baktığımız zaman memelektimiz çok büyük sıkıntılar içerisinde. Büyük bir imparatorluğun yaşadığı sıkıntılar üzerine büyük bir mücadele davası kurtuluş davası yürütülüyor. O kurtuluş davasının maddi önderleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile birlikte topyekün Türk Milleti olurken manevi önderlerine baktığımızda da bunların başında Merhum Mehmet Akif Ersoy Geliyor.

Milletinin yükselmesine ve gelecekte de öyle olmasına inanan büyük fikir adamımız İstiklal Marşını’da milletinin ve devletinin gücünü bilerek her satırında her kelimesinde büyük Türk milletini ortaya koyan iradeyi ifade ediyor. Bugüne kadar da şanlı İstiklal Marşımız hepimizin bağımsızlığının ve bütünlüğünün sembolü olarak sürmekte.” ifadelerini kullandı.

Tören, protokol katılımcıları ve öğrencilerin hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Haber: Kuşakkaya Gazetesi – Zeynep Kaya

Exit mobile version