Gümüşhane’de kapsamlı temizlik  devam ediyor - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

3 Temmuz 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de kapsamlı temizlik  devam ediyor

Giriş Tarihi: 04 Haziran 2024 - 13:13

Son Güncelleme: 04 Haziran 2024 - 13:13

Gümüşhane Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaz aylarının gelmesiyle birlikte şehir merkezinin cadde, sokak ve kaldırımlarının yanı sıra mahallelerin tamamında temizlik ve yıkama çalışmaları başlattı.

Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer’in talimatıyla şehrin genelinde başlayan temizlik seferberliği artarak devam ediyor. Belediye Başkanı Vedat Soner Başer’in görevi devralmasıyla şehrin genelinde Nisan ayında başlayan temizlik çalışmaları, Mayıs ayında da yapılan kapsamlı çalışmalarla devam etti.

Gümüşhane Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan haftalık ve günlük planlamalar doğrultusunda şehir merkezinde ve tüm mahallelerde eş zamanlı yapılan temizlik çalışmalarında önce süpürge ekipleri sokak ve kaldırımlardaki çöp ve atıkları süpürerek yıkamaya hazır hale getiriliyor. Devamında temizlik çalışmaları, yapılan yıkama çalışmaları, periyodik olarak sürdürülen çöp toplama, alan temizliği, konteynerlerin etrafına bırakılan çöp ve atıkların kaldırılması ile devam ediyor.

Şehir merkezinde bulunan cadde, sokak ve kaldırımlarına yönelik yapılan temizlik ve tazyikli suyla yıkama çalışmalarının yanı sıra şehir merkezinde bulunan tüm okulların çevresinde de yıkama ve temizlik çalışmaları gerçekleştiriliyor. Detaylı olarak yapılan temizlik çalışmalarının beraberinde şehrin genelindeki çöp konteynerleri de yıkanarak dezenfekte ediliyor. 

Ekipler tüm bu çalışmalarının yanı sıra dün itibariyle başlayan ilaçlama, pazar yeri temizliği, tuvaletlerin temizliği, Harşit çayı, dere yatakları ve şehir merkezindeki ve mahallelerdeki merdivenlerin temizliği gibi çalışmaları da detaylıca yapıyor.

Halkın memnuniyetini ve huzurunu sağlayabilmek için gece gündüz çalıştıklarını, bu anlamda önceliklerinin Gümüşhane’ye sağlıklı ve temiz bir çevre sağlamak olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, “Temiz ve sağlıklı bir şehirde yaşamak için hepimize sorumluluklar düşüyor. Bir kentin temizliği belediyelerin başlıca görevleri arasındadır. Yaşadığımız kent hepimizin. Bu amaçla, daha temiz ve yaşanılır bir Gümüşhane için üzerimize düşen vatandaşlık görevini de yerine getirmeliyiz. Bir şehri temizlemek için önce sokağımızı temizlemeliyiz. Çocuklarımıza da temizlik bilincini küçük yaşlarda aşılamalıyız. Böylelikle hem sokağımızı temizleyen temizlik görevlilerimizin işlerine kolaylık sağlamış, hem de daha temiz bir kentte yaşamış oluruz. Temizlemek belediyenin asli görevidir, ancak temizlemenin birinci görevi ise kirletmemektir. Kirletmeme kültürünü öğrenmemiz lazım. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz, belirlenen kurallara uymaları, çevre sağlığı ve temizliğine gerekli hassasiyeti göstererek, şehrimize sahip çıkmalarıdır. Geleceğimiz olan çocuklarımıza daha yeşil, daha temiz ve daha yaşanır bir Gümüşhane bırakmak hepimizin görevi. Gümüşhane Belediyesi olarak bizler de sorumluluğumuzun farkındayız. Vatandaşlarımızın temizlik konusunda mağduriyet çekmemeleri için ekiplerimiz yoğun bir mesai ile görevlerinin başındalar. Bu anlamda temiz bir Gümüşhane için Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından günlük düzenli olarak şehrin her noktasında temizlik çalışmaları yapılıyor. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte daha çok dışarda vakit geçirecek hemşehrilerimizin sağlığı ve rahatı için temizlik çalışmalarımız titizlikle aralıksız sürüyor. Bu kapsamda temizlik ekiplerimiz, şehrin merkezinde bulunan cadde, sokak ve kaldırımlarına yönelik yapılan temizlik ve yıkama çalışmalarının yanı sıra şehir merkezinde bulunan tüm okullarımızın çevresinde de rutin olarak temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor. Çünkü şunu çok iyi biliyoruz ki; Temiz ve sağlıklı bir eğitim ortamı, daha aydınlık bir yarının temelidir” dedi.

image_print

HABERLER