GÜMÜŞHANE’DE KAYAK MERKEZİ İSTİŞARE TOPLANTISI, DAVET EDİLEN BÜROKRAT VE STK TEMSİLCİLERİ İLE YAPILDI

Süleymaniye Kayak Merkezi İstişare Toplantısı, 25 Ocak 2017 Çarşamba günü Gümüşhane Valisi Okay Memiş başkanlığında yapıldı.

Valilik Süleymaniye Çalışma Ofisi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Murat Kahraman, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, ilgili Bürokratlar ve davet edilen STK temsilcilerinin katılımı ile yapıldı.

Toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Süleymaniye Mahallesi’ne yapılacak olan kayak merkezi ile ilgili haritanın da belli olduğunu söyleyen Vali Memiş; “Tarihi Süleymaniye Mahallesi il merkezine yaklaşık 2 kilometre mesafede, ilimizin ilk yerleşim merkezidir. Süleymaniye’nin geleceği var. Burası bizim gözbebeğimiz. Burası, yüzlerce yıldır Müslüman Türkler ve gayrimüslim Osmanlı tebaasının bir arada huzur içerisinde yaşadığı çok önemli bir madenci şehri.  Bu, Gümüşhane olarak bizim en büyük zenginliğimiz. Biz de bu ofisimizi buraya taşıyarak, kamuoyunun bu işi çok önemsemesini sağlayalım istedik.” diye konuştu.

Süleymaniye Mahallesi’nde Koruma Amaçlı İmar Planı’ndan kaynaklı bir sorun olduğunu ancak buna yönelik de çalışmaların yapıldığını kaydeden  Vali Okay Memiş; “Afetle ilgili bir sorun vardı. Onu takip ediyoruz. Ona yönelik tedbirlerimizi aldık. Ve planı onaylanma aşamasına getirdik. Burayı Gümüşhane mimarisi ve tarihi konaklarımızla buluşacak bir yer yapmayı istiyoruz.  Bu sene DOKA’dan yaklaşık 1 milyon liralık bir kaynak sözü aldık. Buraya bir restoran, butik otel yapacağız. Çünkü insanların gelip çay içeceği bir mekân bile yok henüz. Yolu genişlemiş durumda. Benden önceki Valilerimizin çok büyük emeği var. Trabzon Valimiz Sayın Yücel Yavuz Bey’e, İl Genel Meclisi’mize, İl Özel İdaremize, Belediyemize, Aksa Doğalgaz firmasına ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Tarihi mahalleye doğalgazın geldiğini de dile getiren Vali Memiş; “Buraya kadar doğal gaz geldi. Şu anda doğal gazla ısınıyoruz. Elektrik hattımız, içme suyu, kanalizasyon hattımız yer altına döşendi.  Önümüzdeki günlerde mahalle içinin de altyapısını tamamlayacağız. Yani biz kamu olarak hazırız. Şimdi eş zamanlı olarak bir de kayak merkezi hayaliniz var.  Bir firma buraya talipli. Süleymaniye’de bir beş yıldızlı otel ve kayak merkezini dahi yapmak istiyorlar. Yani Gümüşhane’nin geleceği var.” dedi.

İstişareye önem verdiğini ve her işi istişare ile çözmeye gayret ettiklerini vurgulayan Vali Okay Memiş; “Ben kendim bu işe başlamadan önce herkesin buraya davet edilmesini istedim. Bu iş olur diyen de olmaz diyen de gelsin, hepsini dinleyelim. Çünkü harcayacağımız para benim cebimden harcayacağımız para değil, kamu kaynağı.  Düsturumuz, kamu kaynağını çarçur etmemek. Düsturumuz, kamu kaynağını birilerine peşkeş çekmemek.  Düsturumuz, yetim hakkına sahip çıkmak. Düsturumuz, bu paraları doğru yere harcamak. Bu çok önemli bir şey bizim için.  O yüzden buna hep birlikte, sizlerle karar vereceğiz.  Önce inanmamız lazım. Biz buna inandığımız için buraya bu ofisi kurduk.  Buranın geleceği var.” dedi.

Gümüşhane’yi yenilemek ve güzelleştirmek gerektiğini dile getiren Vali Okay Memiş; “Bu işlere ağırlık vereceğiz. Siyasi münazaralardan uzak duracağız.  Bunu yaparken herkesi kucaklayacağız. Yanlış varsa yanlışın hesabını soracak merciler belli.  Ama onun haricinde bizim birlik ve beraberliğimizden rahatsız olacak olanlar varsa onlar Gümüşhane sevdalısı değillerdir.” diye konuştu.

Vali Okay Memiş’in konuşmasının ardından toplantıya, katılımcıların söz alarak, Süleymaniye Kayak Merkezi’yle ilgili yapılması gereken çalışmalar konusunda önerilerini aktarması ve istişareyle devam edildi.

Toplantının sonunda yaptığı değerlendirmede, bu toplantıyla birlikte yol haritasının belli olduğunun altını çizen Sayın Valimiz, “Haritamız belli oldu. Öncelikle projeyi hazırlayacağız ve önümüzdeki günlerde yolu yapacağız. Buna kanaat getirdik. Tabii ki bu arada eş zamanlı olarak izinleri de alacağız.” diye konuştu.