GÜMÜŞHANE’DE “MADEN MÜZESİ”Nİ ÜNİVERSİTE Mİ KURACAK?

Gümüşhane İl Genel Meclisi; 2017 Mayıs ayı toplantılarında tarihi Süleymaniye mahallesinde “Maden Müzesi” amaçlı olarak  restore edilen binanın Gümüşhane Üniversitesi’ne devredilmesi kararını aldı. Kamuoyuna yapılan basın açıklamasında çok net bilgi paylaşımı olmadığı için soruyoruz: Gümüşhane Üniversitesi “Maden Müzesi” için dizayn edilen bu binayı “Üniversite Ofisi” olarak mı kullanacak, yoksa “Maden Müzesi” mi yapacak? Osmanlılar döneminden […]

Gümüşhane İl Genel Meclisi; 2017 Mayıs ayı toplantılarında tarihi Süleymaniye mahallesinde “Maden Müzesi” amaçlı olarak  restore edilen binanın Gümüşhane Üniversitesi’ne devredilmesi kararını aldı.

Kamuoyuna yapılan basın açıklamasında çok net bilgi paylaşımı olmadığı için soruyoruz: Gümüşhane Üniversitesi “Maden Müzesi” için dizayn edilen bu binayı “Üniversite Ofisi” olarak mı kullanacak, yoksa “Maden Müzesi” mi yapacak?

Osmanlılar döneminden itibaren madenleri ile meşhur olan ve pek çok Osmanlı Padişahı döneminde Osmanlı metal paralarının basım yeri olan Gümüşhane’de bir maden müzesinin açılması çok önemli bir olaydır.

Zaten bu düşünceden hareketle, 2013 yılında ilk defa gündeme gelen  Gümüşhane’ye bir maden müzesi açılması olayı sonrası dönemin Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’dan müzenin  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca kurulması sözü alınmıştı.

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin son kararından sonra “Maden Müzesi” kurulması konusunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yine devrede olacak mı? Yoksa müze kuruluşu tamamen Gümüşhane Üniversitesi tarafından mı yapılacak?

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ’NİN MADEN MÜHENDİSLİĞİ’NDE HİÇ ÖĞRENCİ YOK?

Gümüşhane Üniversitesi’nin ilk açılan mühendislik bölümlerinden biri olan “Maden Mühendisliği” bölümünün maalesef  bugün hiç öğrencisi yok. Yani Öğrencisi bulunmadığı için Gümüşhane Üniversitesi de internet sitesinde Maden fakültesini “pasif” göstermiş.

Gümüşhane Üniversitesi tarafından kurulacak olan “Maden Müzesi”nin, Üniversite’deki “maden mühendisliği”ne olan cazibeyi artırmasını arzu ediyoruz. Bizim düşüncemiz bu ama, belki bazıları da “öğrencisi bile olmayan bir maden fakültesinin bulunduğu Gümüşhane Üniversitesi maden müzesini nasıl kuracak…” diye sorabilirler de…

Ve bir an önce Maden Müzesi’nin hayata geçirilmesini bekliyoruz.

 

 

 

Exit mobile version