GÜMÜŞHANE’DE MASKE DAĞITIMI DEVAM EDİYOR

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Gümüşhane’de vatandaşlara maske dağıtımı devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı son tedbirler kapsamında toplu yaşam alanlarında maskesiz bulunmanın yasaklanması nedeniyle, maskesiz sokağa çıkanların maske ihtiyacının giderilmesi amacıyla Gümüşhane şehir merkezinde görevliler, insanların yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezleri ve caddelerde vatandaşlara maske dağıtıyor.

Gümüşhane şehir merkezinde sokağa çıkmak zorunda kalan vatandaşlar, vefa destek grubu görevlileri, sağlık, zabıta ve güvenlik görevlilerinden, ücretsiz maskelerini alıyor, koronavirüs tedbirlerinin ve evde kalmalarının önemi konusunda bilgilendirmeleri yapılarak uyarılarda bulunuluyor.

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek Koronavirüs salgınıyla topyekun mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini belirterek şunları söyledi: “Öncelikli hedefimiz; pazar yerleri, toplu ulaşım araçları, yoğunlaşma ihtimali olan diğer alanlar, caddeler, mekanlar ve nüfus, tapu başta olmak üzere insan sirkülasyonu olan kurumlar v.b. yoğunluk arz edebilecek alanlarda salgının yayılma ve bulaşma riskini azaltmak için gerekli hassasiyeti göstereceğiz. Kurallara daha fazla dikkat edeceğiz. Zorunlu olmadıkça asla evden çıkmayacağız. ”

KAYNAK: GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ – 12.04.2020