GÜMÜŞHANE’DE MUHTARLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Gümüşhane’de 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinlikleri Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunma töreniyle başladı. Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından hep birlikte  hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından anıt önü programı sona erdi.

Anıt önü programının ardından Muhtarlar Derneği Başkanı Gürbüz Demir ve beraberindeki heyet Vali Kamuran Taşbilek’i ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’i makamlarında ziyaret ettiler.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, muhtarlar onuruna Sema Doğan Yaşam Alanında yemek verdi.

Yemekte bir konuşam yapan Vali Kamuran Taşbilek, “Muhtarlık müessesesi hem devlet nizamımız hem de demokrasi öğretimiz açısından çok özellikli bir müessese. Demokrasinin temel taşıdır muhtarlık. Vatandaşlarımızın bütün sorumluluğu sizler üzerindedir. Sizler, vatandaşlarımızla devletimiz arasında çok kutsal bir köprüsünüz. Bundan dolayı bizim demokrasi tarihimizde de devlet tarihimizde de muhtarlık müessesesi  çok önemlidir. Çok ağır, çok önemli bir yükünüz var. Bununla beraber çok kutsal bir göreviniz var. 2015 yılından beri Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Muhtarlar Günü olarak kutluyoruz 19 Ekim’i. Atılan bu adım; Sizin fedakarlığınız, sorumluluklarınıza karşın toplum tarafından hatırlanmanız, kıymetinizin bilinmesi noktasında çok önemli bir adımdır. Bütün değerli muhtarlarımızın Muhtarlar Gününü kutluyorum”dedi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen de yaptığı konuşmada şunları söyledi: “191 yıllık bir müessese olan muhtarlık, demokrasimiizn temel taşı olan bir müessemizdir. Bizler hep sizlerle istişare halindeyiz. Belediye Başkanlarıyla muhtarların seçimleri aynı olduğu için kaderlerimiz aynı. Hizmet sürelerimiz aynı. Hepimiz insanlığa hizmet ediyoruz ve hizmet yarışındayız. Kent merkezinde 14 mahallemiz var. Elimizden geldiği kadarıyla hizmet vermeye çalışıyoruz”

Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Gürbüz Demir de yaptığı konuşmada başta Vali Kamuran Taşbilek ve Belediye Başkanı Ercan Çimen olmak üzerer programda emeği geçenlere teşekkür etti.