Gümüşhane’de Önemli Sınav İçin Önemli Toplantı

ÖSYM tarafından 26-27 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) öncesinde Sınav Koordinasyon Kurulu Gümüşhane Üniversitesi’nde toplandı.

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in başkanlığında Gümüşhane Üniversitesi Rektörlük toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Gümüşhane Vali Yardımcısı Mustafa Pala, İl Emniyet Müdürü Celal Taşci, İl Jandarma Komutanı J. Albay İsmail Gökcek, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Gündüz, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Vahap Yılmaz ve İl Sağlık Müdürü Engin Pehlivan katıldı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı Temel Yeterlilik Testi sınavı (TYT) oturumuna 9 binada 3524 aday katılacak. Alan Yeterlilik Testi sınavı (AYT) oturumuna 6 binada 2241 aday ve Yabancı Dil Testi sınavı oturumuna ise 2 binada 67 aday katılacak.

Sınav Koordinasyon Kurulunun yaptığı toplantıda, sınavların kuralına uygun ve güven içerisinde yapılabilmesi için alınacak tedbirler görüşüldü.

Toplantıda ayrıca sınava girecek adayların güvenli ve sağlıklı bir ortamda sınava girmelerini sağlamak amacıyla Covid-19 salgınına yönelik alınacak önlemler, sınav binalarının sınav gününden önce detaylı temizliğinin yapılacağı, adayların binalara girişlerin de fiziki mesafe önlemlerine dikkat edilerek binaların bahçelerine adaylar dışında kimsenin alınamayacağı, ayrıca tüm aday ve görevlilere bina girişinde koruyucu maske ve hijyen malzemeleri verileceği belirtildi.

Diğer taraftan; adayların sınav süresi içerisinde rahatsız edilmemeleri için; dikkatlerini dağıtacak şekilde gürültülü çalışma yapılmaması, binaların yakınında araçların klakson çalmaması, ambulans ve itfaiye araçlarının sirenlerinin çalınmaması, her türlü resmi ve özel tören dolayısıyla dışarı yayın yapılmaması, bina hafriyat yıkımları ile seyyar satıcı ve benzeri satıcı gürültüleri ve her türlü gürültü yapılmaması için gerekli tedbirler İl Emniyet Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığı tarafından sağlanacaktır. Toplantı karşılıklı dilek ve temennilerle sona erdi.

Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, şunları söyledi: “Şehrimizin paydaşları ile bir araya gelerek adayların sınava sağlıklı, güvenli ve rahat bir şekilde girmeleri için özverili bir çalışma yürütüyoruz. Bu yıl, halen devam etmekte olan Covid-19 salgını nedeniyle sınav koordinasyonu üzerinde daha titiz bir şekilde görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Sınavın başlangıcından bitişine kadar tüm aşamaları ile ilgili yapılacak çalışmalarımızı belirledik. Sınava girecek adaylar lütfen giriş belgelerinde yazılı olan sınav salonuna ve sınav binasına giriş saatlerine dikkat etsinler. Sınava girecek adayların adaptasyonlarını etkileyecek her türlü olumsuz durumun, özellikle gürültüyle ilgili olarak ilimiz genelinde gereken itinanın gösterilmesi bizler için büyük önem arz etmektedir. Ayrıca adayların sınav salonuna alınması yasaklı olan eşyalar hakkında da dikkatli olmaları gerekiyor. Geleceklerine yön verecek olan bu sınavın ön gördüğü kurallar çerçevesinde hareket edildiği takdirde herhangi bir sorunun oluşmayacağı kanaatindeyiz. 26-27 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan sınava girecek tüm adaylara şimdiden başarılar diliyorum.”

KAYANAK: GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ – 22.06.2021