GÜMÜŞHANE’DE RAMAZAN DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR

Koronavirüs tedbirleri uygulanmaya devam ederken Ramazan ayının da gelmesiyle gıda güvenliğinin önemi arttı.

Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda denetim ekipleri İl genelinde gıda işletmelerinde denetimlerini sürdürüyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında gıda denetimlerini sürdüren İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda denetim ekipleri, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte çalışmalarını yoğunlaştırdı. Başta fırınlar olmak üzere pastane, market ve kasap gibi gıda güvenliği açısından kritik öneme sahip işletmelerde yapılan denetimlerde işletme sahipleri ve müşteriler de hijyen kuralları konusunda bilgilendirildi.

Kovid-19 konusunda işletmelerin gerekli hijyen tedbirlerini alarak azami ölçüde uygulamalarının tüketici sağlığı açısından son derece önemli olduğunu belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Edip Birşen: “Gerçekleştirmiş olduğumuz denetimlerde, tüm gıda işletmelerinde ramazan ayı nedeniyle alışveriş amaçlı oluşacak yoğunluk sebebiyle hijyen kuralları çerçevesinde sosyal mesafenin korunması, işletmede çalışan personelin mutlaka maske takması, gıda işletmelerinin girişlerinde ve işletme içinde uygun yerlerde el hijyeni için dezenfektan bulundurulması, maskesiz müşterilerin işletmeye alınmaması ve gerekli hijyen tedbirlerinin alınması yönünde bilgilendirme yapılmaktadır.” dedi

Halen içinde bulunduğumuz salgın sürecinde en yüksek tedbir ve özenin gösterilmesi gerektiğini belirten Birşen: “Ramazan ayında da halkımızın sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmelerinin sağlanması için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak gıda denetim ekiplerimiz, insan sağlığını koruyucu yönde tedbirler almaya ve uygulamaya kesintisiz olarak devam edecektir. Halkımızdan da alışverişleri esnasında bu kurallara uymalarını ve uymayanları uyarmalarını bekliyoruz. Sürdürülen rutin denetimlerin yanı sıra Alo 174 Gıda Şikayet Hattı’na iletilen şikayetleri titizlikle incelemeye devam ediyoruz. Tüketicilerimizin “En İyi Denetçi Tüketicidir” ilkesi doğrultusunda herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları durumunda Alo 174 Gıda hattını arayarak bildirmelerini bekliyoruz.” dedi.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ – 06.5.2020