Gümüşhane’de STK’lardan Fırat Kalkanı’na Tam Destek

Gümüşhane Memur-Sen İl Başkanı Musa Uncu ve Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir’den ‘Fırat Kalkanı’ na tam destek.

GEREĞİNİ YAPTIK

Gümüşhane Memur-Sen İl Başkanı Musa Uncu ve Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK)DAEŞ ve PYD terör örgütlerine karşı Suriye’de başlattığı ‘Fırat Kalkanı’ operasyonuna tam destek verdi.

TSK’nın, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte Suriye’nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin DAEŞ’ten temizlenmesi ve PYD’nin Fırat’ın doğusuna çekilmesi için başlatılan operasyona destekler sürüyor. Gümüşhane Memur-Sen ve Kent KonseyiGümüşkent gazetesine yaptıkları açıklama ile harekatı desteklediklerini dile getirdi.

ÇOK İSABETLİ BİR KARAR

Memur-Sen Başkanı Musa Uncu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Fırat Kalkanı operasyonunungeç de olsa çok isabetli bir karar olduğunu belirterek,“Suriye’deki tüm terör unsurlarının temizlenene kadar operasyonların devam etmesi lazım. Bu operasyon Fırat’ın batısıyla sınırlı kalmamalı, Fırat’ın doğusundaki Suriye sınırının güvenliği açısından da o bölgenin temizlenmesi taraftarıyız. Çünkü terör örgütleri Suriye üzerinden ülkemizi tehdit etmektedir. Dolayısıyla buranın bir güvenli bölge haline getirilmesi lazım. Ülkemizin içerisindeki Suriye vatandaşları da Türkiye’nin ve BM’nin korumasında bu güvenli bölgede durması lazım. Dolayısıyla bu operasyonun çok isabetli olduğu kanaatindeyim. Umarım tüm terör unsurları buradan temizlenene kadar da devam edecektir” dedi.

SURİYE’DE BİN YILLIK BİR GEÇMİŞİMİZ VAR

ABD, Rusya ve diğer devletlerin Suriye’ye müdahalesine göz yumulmasını kimsenin beklememesi gerektiğini kaydeden Uncu, “Bizim Suriye’de bin yıllık bir geçmişimiz var. Oradaki insanlar da bizim kardeşlerimiz.  Ve biz gereğini yaptık” şeklinde konuştu.

FIRAT’IN DOĞUSUNA DA OPERASYON YAPILMALIDIR

Suriye’de öldürülen teröristlerin üzerinden çıkan silahların dost gibi görünen ülkelere ait olduğunun ortaya çıktığını belirten Uncu, “Yakalanan silahlara baktığımızda bizim dost diye baktığımız ülkelerin silahları çıkıyor. Alman füzeleri, roketatarlar ortaya çıktı. Bu da buradaki terör unsurlarını tüm Avrupa, Amerika ve İsrail’in desteklediğinin apaçık bir kanıtıdır. Bunun sebebi ise gelişmiş bir Türkiye’nin buralarda hakimiyet kurmasını engellemek ve bin yıllık bağımızın olduğu coğrafyayla bağımızı kesmektir. Bunun devamında terör örgütleri aracılığıyla bir sınır çizme amacı taşıyorlar. Orada bir kürt devleti kurma amacındalar. Bu koridoru bin yıl önce de açmayı denediler açamadılar, şimdi de açamayacaklar. Bu sebeple sadece Fırat’ın batısına değil, Fırat’ın doğusuna da aynı operasyonun yapılması kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

HAKKIN VE HALKIN YANINDA OLAN BİR MİLLET ASLA YENİLMEZ

Türkiye’nin sadece terör örgütlerine karşı değil, bunlara destek veren tüm uluslar arası güçlere karşı savaş halinde olduğunu vurgulayan Uncu,“Türkiye’nin çok hızlı bir şekilde büyümeye başlamasından Avrupa rahatsız oluyor. Çünkü bölgede Türkiye’yle ortak paydası olan çok unsur var. Bu unsurlara Türkiye’nin sahip olmasını istemiyorlar. Yapılan operasyonlarda bölge halkı TSK’ya destek veriyor. Çünkü Türkiye barış ülkesidir. Geçmişten gelen gelenekle biz gittiğimiz her yere barışı götürmüşüz. Hiçbir zaman bir yere girip kırıp dökmemişiz. Hep insanların gönlünü kazanmışız. Savaşın değil barışın taraftarıyız. Biz Suriye’de kesinlikle işgal için gitmedik. Huzur ve barış için gittik. Suriye’de mutlaka sınır güvenliliğinin olmasını savunuyoruz. Göz göre göre şehitler veriyoruz. Bunlarla mücadele veriyoruz. Suriye’de sadece terör örgütlerine karşı değil, bunları destekleyen tüm uluslar arası güçlere karşı savaşıyoruz. İnanıyorum ki Türkiye galip gelecektir. Çünkü biz haklının yanındayız, hakkın yanındayız. Hakkın ve halkın yanında olan bir millet asla yenilmez” diye konuştu.

‘FIRAT KALKANI’ OPERASYONU MEŞRU HAK’TIR

Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir ise konuyla ilgili gazetemize yaptığı değerlendirmede, Suriye’deki oyunu bozmak adına operasyonun isabetli bir karar olduğunu ve tüm vatandaşların devletin aldığı kararı desteklemesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin başına 40 yıldır bela olan PKK terörünün kaynağı durumunda olan bütün şer güçlerinin şu anda toplandığı yerin Suriye toprakları olduğunu belirten Pir, TSK’nın Suriye’ye yaptığı ‘Fırat Kalkanı’operasyonunun Türkiye’nin sınırını güvene almak ve Türkiye’nin başına bela olan PKK’nın oyununu bozmak amacı taşıdığını söyledi.Pir, “Bunun yanında şunu görüyorum. Son zamanlarda PKK’nın ve Suriye’deki diğer şer örgütlerinin de yanında, 15 Temmuz harekatıyla Türk devletine, milletimize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı terör harekatı başlatan FETÖ/PDY terör örgütünün de Suriye’deki teröristlere moral ve destek verdiği devletin kaynaklarında var olan bir gerçektir. Dolayısıyla sadece PKK değil, PKK’yla beraber FETÖ, DAEŞ ve diğer terör örgütlerinin birlikte hareket ederek Türkiye’ye karşı oynadıkları oyunun kaynağı Suriye olduğuna göre elbetteki bu operasyon bir meşru haktır. Türk silahlı kuvvetlerinin Suriye’ye girerek o oyunu bozması gerekiyordu” dedi.

79 MİLYON, OPERASYON KARARINI DESTEKLEMELİDİR

Türkiye’nin Suriye’ye operasyon yapma kararının 79 milyon vatandaşın her birinin desteklemesi gerektiğini vurgulayan Pir,“Milletin devletinin aldığı bir kararı kesinlikle desteklemesi lazım. Çünkü devletimiz aldığı donelerle olayı tahlili ediyor, değerlendiriyor ve bu değerlendirmeler sonucunda adım atıyor. Vatandaşlar olarak bizler o donelere sahip değiliz. Bu bakımdan bize düşen devletin aldığı kararı desteklemektir. Kararı alan merciler Türk milletinin evlatları ve hür iradesiyle vatandaşın vekaletini verdiği meclisin içinden seçilen hükümetimiz ve Cumhurbaşkanımızın başkanlığını yaptığı kurullarda alınan bir karardır. Bu kararı alanları biz tebrik ediyoruz. Demekki Türk ordusunun Suriye’ye girmesi gerekiyormuş” ifadelerini kullandı.

ORDUMUZUN MUZAFFERİYATI İÇİN DUA ETMELİYİZ

Gümüşhaneli vatandaşlardanTürk ordusu için dua etmelerini isteyen Pir,“Ordumuzun muzafferiyeti için, zaafadüşmemesi için vatandaşlarımızın dua etmesi lazım. Allah bu harekatta ordumuza yardımcı olsun” diye konuştu.

(Kaynak: Gümüşkent Gazetesi – habergumus.com )