Gümüşhane’de Süleymaniye Uygulama Oteli, Prof.Dr. Kenan Aydın’dan Tam Not Aldı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

30 Haziran 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de Süleymaniye Uygulama Oteli, Prof.Dr. Kenan Aydın’dan Tam Not Aldı

Giriş Tarihi: 27 Haziran 2024 - 22:20

Son Güncelleme: 27 Haziran 2024 - 22:20

Eski Gümüşhane olarak da bilinen Tarihi Süleymaniye Mahallesi’nde bulunan  ve  Gümüşhane’nin tek Turizm Meslek Lisesi olan “Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi”ne bağlı olarak hizmet vermekte olan  Süleymaniye Uygulama Oteli  Gümüşhane’nin yıldızı olmaya devam ediyor.

Konaklama ve restoran hizmeti veren Süleymaniye Uygulama Oteli yerli ve yabancı turistlerin ve Gümüşhanelilerin tercih mekânı olmaya devam ediyor.

Gümüşhane Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, İstanbul Gelişim Üniversitesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı, Hemşerimiz Prof.Dr. Kenan Aydın,  Gümüşhane Süleymaniye Uygulama Oteli ile ilgili olarak sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: “Gümüşhane Süleymaniye Turizm Merkezi’nde bulunan Süleymaniye Uygulama Oteli’nde Gümüşhane Üniversitesi Kalkındırma Vakfı’nın yönetim kurulu toplantısını yaptık. Ayrıca restore edilen mekanları gezdik. Bu arada restorasyonu devam eden Sarı Mektep’i gördük. Süleymaniye Türkiye’nin nadide turizm merkezlerinden biri olma yolunda. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum…”

Prof.Dr. Kenan Aydın; Gümüşhane’de Sema Doğan Yaşam Alanı’nında GÜSİAD tarafından düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada ise şunları söyledi:

 “Dün gece Süleymaniye Uygulama Otelinde kaldım ve çok mutlu oldum.Çok güzel bir otel yapıldı. Arkasında konak, arkasında hamam var. Oradaki Sarı Mektep’in inşaatına da başlanmış. Türkiye’de, bir Safranbolu, bir Beypazarı’ndan sonra Gümüşhane Süleymaniye gerçekten bir turizm noktası olacak. Buna hepimiz inanalım. Bununla gurur duyalım. Ben şahsen çok gururlandım ve emeği geçenlerin hepsine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bunları görünce gerçekten çok mutlu olduğumu söylemek isterim. Daha turizmde gidilecek yol var ama bu bile çok önemli”

image_print

HABERLER