GÜMÜŞHANE’DE TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK BİR VEFA OLAYI

11.01.2017 tarihinde Kelkit Devlet Hastanesi acil servisine, sağ kolunda ağrı, soğuma ve uyuşma şikayeti ile başvuran 85 yaşındaki şehit annesi Ayni Onuk isimli hasta için, acil serviste yapılan tetkikler sonucunda, sağ kol atardamarı tıkanıklığı tespit edilmiş ve kalp damar cerrahisi uzmanın olan bir hastaneye sevk olması gerektiği kararı verilmiş.

Durum Hstane başhekimi aynı zamanda anestezi uzmanı olan Dr. Emre KISA’ya iletilmiş ve başhekim tarafından hastanın sevki ile ilgili bilgiler Gümüşhane Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Özgür Çelebi ve Tıbbi Hizmetler Başkanı, kalp ve damar cerrahi uzmanı Op. Dr. Yavuz Çakıroğlu ile irtibata geçilerek, hastanın  Gümüşhane Devlet Hastanesine sevk edileceği bilgisi verilmiştir.

Yapılan görüşmelerde, “vatanın ve milletin bağımsızlığı için canını seve seve feda eden şehidimizin annesi” Ayni Onuk için, “bu vatan uğruna bir evladını şehit vermiş olmasından dolayı” bir  vefa borcu olarak, yöneticilerimizin almış olduğu ortak karar ile başka bir hastaneye sevk edilmeden, ailesinin ve sevenlerinin yanında tedavisinin yapılabilmesi için Tıbbi Hizmetler başkanımız Op Dr. Yavuz Çakıroğlu gönüllü olarak tüm malzeme ve ekipmanı Gümüşhane devlet hastanesinden temin ederek hastanın bulunduğu Kelkit devlet hastanesine gitmiş, Kelkit devlet hastanesi başhekimi Uz. Dr. Emre kısa ve ekibi ile birlikte hastanın ameliyatını Kelkit devlet hastanesinde başarıyla  gerçekleştirmiştir.

Ameliyat sonrası hasta Kelkit devlet hastanesinde takip altına alınmıştır.

Ameliyatı yapan Gümüşhane Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler başkanı Op. Dr. Yavuz Çakıroğlu yaptığı açıklamada, şehit annemizin sağ kol atar damarı tıkanıklığı olduğunu ve başarı ile bu damarı açtıklarını belirterek, bu ameliyat için hastanın başka bir hastaneye sevk olmadan, kendilerinin hastanın bulunduğu hastaneye mutlulukla geldiklerini, bunu şehit annesine bir vefa borcu olarak gördüğünü, bu ameliyatı yaptığından dolayı gurur duyduğunu belirtti.

Gümüşhane kamu hastaneleri birliği genel sekreteri Yrd. Doç. Dr. Özgür Çelebi ise yapmış olduğu açılamada, şehit yakınlarımıza millet olarak çok şey borçlu olduklarını ve bu bağlamda kurum olarak üzerlerine düşen tüm görevlere canı gönülden hazır olduklarını belirterek, ameliyatı yapan tıbbi hizmetler başkanı op. Dr. Yavuz Çakıroğlu ve Kelkit devlet hastanesi başhekimi Uz. Dr. Emre Kısa ya teşekkür etti.

Ameliyat sonrasında şehit annesi yakınları, hastanın başka bir hastaneye sevk edilmeden bulundukları yerde gelen ekipçe ameliyat edilmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini ve onurlandıklarını belirterek hem ameliyatı yapan Opr.Dr. Yavuz Çakıroğlu’na hem de Hastane Başhekimi Uzm. DR. Emre Kısa’ya ya teşekkür ettiler.

Hastanede yatırılan ve tedavisi düzenlenen şehit annemiz Ayni Onuk şifa ile taburcu edildi.

(Haber kaynağı: Coşkun Tuncer)