Gümüşhane’de vatandaşların donattığı 4 yeni Kur’an Kursu daha hizmete açıldı

Gümüşhane İl Müftülüğü, vatandaşların tefrişine katkı sağladığı 4 yeni 4-6 yaş Kur’an Kursunu daha hizmete açtı. Kurslarda 136 öğrenci eğitim öğretime başlarken Müftülük vatandaşlardan kurslara daha fazla ilgi gösterilmesini istedi.

4-6 yaş Kur’an kurslarının Diyanet İşleri Başkanlığı’nın üzerinde hassasiyetle durduğu önemli projelerden biri olduğunu ifade eden İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık, “Biz istiyoruz ki gözümüzün nuru, geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın küçük yaşta gönüllerine Allah inancını, peygamber sevgisini nakşederek yetiştirelim; çünkü bu, millet olarak, insanlık olarak hepimize faydası olan bir şeydir” dedi.

Kurslarda 4,5 ve 6 yaşındaki çocukların eğitim alacaklarını, burada Rabbini, Peygamberini öğrendiğini ifade eden İl Müftüsü Şık, “Vatan, millet, bayrak sevgisini; büyüklerine saygı nedir, büyüdükleri zaman küçüklere saygı, sevgi nedir bunu öğrenecekler. Hazreti Peygamber’in öldükten sonra üç grup insanın amel defterinin kapanmadığını hep açık kaldığını buyurduğunu hatırlatarak, “Onlardan birisi sadakayı cariye sahibi Müslümanlar. İşte bu 4-6 yaş Kur’an kursularının yeniden tefriş edilmesine maddi olarak destek veren ve kurslara isimlerini verdiğimiz “Hacı Bayram camii Zahide-Mustafa DEMİR, Fatih Camii Zülfi-Şerif VARAN, Osman Gazi Camii Hatice-Ziya DORUK, Mescidi Aksa Camii Meryem-Özcan BAYRAKTAR” Kardeşlerimiz, bu hadis-i şerifin müjdesine nail olacaklar inşallah. Amel defterleri bu Kur’an kursları sayesinde inşallah hiç kapanmayacak. Katkı sağlayan, vesile olan herkes bu hadis-i şeriften istifade edecek. Çünkü Hadisin devamında Resulüllah buyuruyor ki, “ilminden istifade edilen alimler, hayırlı evlat yetiştiren anne babalar”  Bu kursa devam eden çocuklarımızın anne babaları hayırlı evlat yetiştirme niyetiyle bunu yapıyorlar. Onlar da bu müjdeden istifade edecekler inşallah” diye konuştu.

Kursların yapımına destek olan hayır sahiplerine teşekkür eden Müftü Şık, vatandaşların kurslara daha fazla ilgi göstermelerini, çocuklarını eğitim için kurslara göndermelerini beklediklerini belirtti. 

KAYNAK: GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ – 12.10.2021