GÜMÜŞHANE’DE VE KARADENİZ’DE GÜNÜN YAZISI

İBRAHİM ÖZDEMİR’İN 04.08.2017 TARİHLİ GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ’NDEKİ BAŞYAZISI BEN ÇOK BEĞENDİM  Trabzon Milletvekili Sayın Ayşe Sula Köseoğlu’nun adını duymuşluğum vardı ama kendileri ile tanışmak Limni Gölü Tabiat Parkı’nda kısmet oldu. Alçak gönüllü ve sevecen bir hanımefendi olduğu kanısına varmıştım. Bizler ulusal ve yerel basın olarak çok güzel çalışmaların yapıldığı Limni Gölü’nü haber yapmak için bu […]

İBRAHİM ÖZDEMİR’İN 04.08.2017 TARİHLİ

GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ’NDEKİ BAŞYAZISI

BEN ÇOK BEĞENDİM

 Trabzon Milletvekili Sayın Ayşe Sula Köseoğlu’nun adını duymuşluğum vardı ama kendileri ile tanışmak Limni Gölü Tabiat Parkı’nda kısmet oldu. Alçak gönüllü ve sevecen bir hanımefendi olduğu kanısına varmıştım.

Bizler ulusal ve yerel basın olarak çok güzel çalışmaların yapıldığı Limni Gölü’nü haber yapmak için bu yalancı cennette bir araya geldik. Anadolu Ajansı, TRT, İHA ve yerel basın olarak hemen hemen hepimiz Limni’deydik.

Sayın Köseoğlu ile tesadüfen karşılaştık. Güzel sohbetimiz de oldu. Kendilerinden gazeteciler olarak bu doğa harikası ile ilgili açıklama da aldık. Mikrofonları ve ses kayıtlarının hemen hemen hepsini ben tuttum. Limni Gölü Tabiat Parkı ile bizlere çok güzel değerlendirmelerde bulundular.

Her ne hikmetse Sayın Köseoğlu, son günlerde bazı basın organlarında yer alan açıklamalarında Limni Gölü’nü sahiplendiğini belirterek, “Limni bizim zenginliğimiz ve güzelliğimiz” ifadelerini kullanarak, “Limni Gölü Tabiat Parkının korunması gerektiğini, yapılan yürüyüş parkurlarında yeşil hassasiyetinin yeterince gözetilmediğini, insanların yürümesi için döşenmiş kaldırım taşlarının arasına beton döküldüğünden” şikayet ediyor. Bu yetmiyormuş gibi “kaba bir şekilde taş ve çimento ile doldurulan kaba bir yol olduğunu da” açıklamalarında ifade ediyor.

Sayın Köseoğlu’nun doğaya karşı hassasiyetini takdirle karşılıyorum. Ancak Sayın Köseoğlu, Limni Gölü’nde yapılan çalışmaya eleştiri getirirken, yaylalara kaçak yapılan villalardan haberi var mı? Çay ve derelere yapılan Hidra Elektrik Santralleri ile doğanın nasıl tahrip edildiğinden bilgileri var mı? Trabzon’un en çok ilgi çeken yaylalarının başında gelen Sultanmurat, Limonsuyu, Şekersu, Öküzlü, Hanofer, Başpınar ve Büyük Harman ile Cunis yaylaları, Gümüşhane sınırları içerisinde bulunan ancak Trabzonlular tarafından kullanılan Taşköprü, Erikbeli, Kadırga gibi yaylaların giderek otantik kimliğinden çıktığından ve beton yığını haline geldiğinden haberdar mı?

Mikro milliyetçi değilim. Ancak eğri oturup doğru konuşalım. Zigana ve Limni Gümüşhane’nin turizm kapısıdır. Zigana’nın zirvesinden Limni Gölü’ne yapılan yol bu il için büyük bir nimettir. Bu yolun yapılması için yıllarca yazdık, çizdik. Yine Limni Gölü ile Zigana köyü arasındaki diğer bir yolun da yapılmasını defalarca dile getirdik. Henüz bir yıllık vali olmasına rağmen bu sesimize kulak veren ve her iki güzergahtan yolların yapılmasında büyük emek harcayan başta Sayın Valimiz Okay Memiş olmak üzere, Milletvekillerimiz Sayın Hacı Osman Akgül ile Sayın Cihan Pektaş’a ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Sayın Nurettin Taş’a teşekkür ediyorum.

Limni Gölü’nde doğayı tahrip edici herhangi bir şey göremiyorum. Yapılan kamelyalar ve bungalov yapılar doğaya uygun olarak, doğal güzelliğe daha da güzellik katarak yapılıyor. Yürüme parkurunda ufak tefek hatalar yapılmış olabilir. Dikkat etmemiş olabiliriz. Ancak bu basını ayağa kaldıracak bir durum değil.

Sayın Köseoğlu’na hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum. Ancak yukarıda da belirttiğim gibi Limni Gölü’ne gösterdikleri bu ince hassasiyeti, HES ve kaçak yapılaşmaya göstermiş olsalardı çok daha güzel olacaktı. En azından çay ve derelerimiz tahrip olmayacak, yaylalarımız kaçak villalarla belki de betonlaşmayacaktı.

Limni Gölü Tabiat Parkı’na yapılan yol ve çalışmaları ben çok beğendim. Eksikler var, tamamlanacak değil mi Sayın Valim?

Exit mobile version