GÜMÜŞHANE’DE YABAN HAYATI İÇİN SEFERBERLİK

*SON İKİ YILDA 3 BİN 220 ADET MEYVE FİDANI TOPRAKLA BULUŞTU *SON 4 YILDA GÜMÜŞHANE’DE 594 DÖNÜM TARLA EKİLDİ Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından Gümüşhane’de yaban hayatı için seferberlik başlatıldı. Kullanılmayan Tarlaların Ekimi Projesi kapsamında kırsal alanlarda ekilmeyen araziye, sahibinin izni ile tahıl ekiliyor ve hasat […]

*SON İKİ YILDA 3 BİN 220 ADET MEYVE FİDANI TOPRAKLA BULUŞTU

*SON 4 YILDA GÜMÜŞHANE’DE 594 DÖNÜM TARLA EKİLDİ

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından Gümüşhane’de yaban hayatı için seferberlik başlatıldı.

Kullanılmayan Tarlaların Ekimi Projesi kapsamında kırsal alanlarda ekilmeyen araziye, sahibinin izni ile tahıl ekiliyor ve hasat zamanı bu ürünler hasat edilmeden yaban hayatına bırakılıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatıyla, yaban hayatı türlerini yerinde desteklemek maksadıyla meyve fidanı ve tahıl ekim alanları oluşturuluyor. Bu doğrultuda son 4 yılda Gümüşhane’de 594 dönüm tarla ekildi.

Yine, Yaban Hayatı İçin Meyve Fidanı Dikimi Projesi çerçevesinde tabiata son 2 yıllık dönemde ahlat, kızılcık, yaban elması, yaban eriği, ceviz, dut, kayısı, vişne ve armut türlerinden oluşan 3.220 adet meyveli fidanın dikimi gerçekleştirildi.

Ayrıca arıcılık faaliyeti sürdüren kişilerin boz ayılarca uğradıkları zararları az da olsa minimuma indirmek ve arıcıları desteklemek maksadıyla arıcılara 88 kg arı otu, 80 kg karabuğday, 175 kg korunga ve 80 kg yonca tohumu dağıtımı yapıldı.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yaban hayatının ve yaşam alanlarının tabii ortamlarında desteklenmesi ve geliştirilmesine yönelik olarak yürütülen bu çalışmaların diğer illerde de hızla yayılarak devam edeceğini ifade etti.

(Kaynak: Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Basın Bülteni)

 

Exit mobile version