GÜMÜŞHANE’DE YAPILAN TRAFİK TOPLANTISINDA ÖNEMLİ BİLGİLER PAYLAŞILDI

Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında 18.11.2020 Çarşamba günü Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen trafik toplantısında  2020-2021 kış mevsim koşulları ve trafik güvenliği ele alındı.

Vali Taşbilek, toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları belitti, “Kış tedbirleriyle alakalı hususları görüşmek, fikir alışverişinde bulunmak ve bu bağlamda memleketimizde alınabilecek tedbirleri değerlendirme üzere bir araya geldik. Burası hem kış memleketi hem geçiş güzergâhı. Tüm kurum ve kuruluşlarımız ilimizde yaşayan vatandaşlarımla, ilimizi kullanarak geçen misafirlerimizin can ve mal emniyetini tesis noktasında ve kışı rahat ve huzurlu geçirebilme noktasında tedbirlerini aldık”

Toplantıda sunum yapan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü Celal Sarısoy, Gümüşhane ilindeki trafik tablosunu istatistiki bilgilerle anlattı.

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü Celal Sarısoy’un verdiği bazı istatistiki bilgiler şöyledir:

* 2020 yılı Ekim ayı itibariyle Gümüşhane il genelinde 25 bin 630 tescilli araç mevcut olup, bunlardan 14 bin 441’i il merkezinde bulunuyor.

* Gümüşhane ilinde toplam sürücü belgesi sayısı 53 bin 66 dır.

* Gümüşhane genelinde 2020 yılının ilk 10 ayında 146 yaralanmalı, 1 ölümlü kaza gerçekleşmiş olup,  geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre düşüş yaşanmıştır.

* Nüfusa oranlandığında Gümüşhane’de her 6,5 kişiye bir araç düşmektedir.

* 1 Aralık’ta başlayıp 1 Nisan tarihine kadar sürecek olan kış lastiği zorunluluğunda lastiklerde en az 1,6 milimetre diş derinliği olması gerekiyor. Kullanılmaması halinde güncel rakamlarla 776 TL cezası bulunmaktadır.

*Gümüşhane’de merkezinde kış mevsimindeki trafik bakımından riskli güzergahlar şuralardır: Üniversite ışıkları, Aytemiz petrol önü, Çimenler Opet petrol önü, Yeni İtfaiye binasıyla Jandarma Komutanlığı arası, Mordut mevkii, Karşıyaka ışıklar, Otogar ile hastane arası, Balyemez konağı ile Hacıemin 1,2,3 tünelleri, Çevre yolundan il merkezine bağlantı kesimleri.

*Şehirlerarası güzergahtaki riskli alanlar şu bölgelerdir: Zigana tüneli giriş ve çıkışı, Kürtün kavşağı ve Zigana tüneli arasında kalan kısım, Kürtün kavşak tüneli, Torul kavşağı ve tüneli ile Mescitli 1 ve Mescitli 2 tüneli, çevre yolundaki tünellerin giriş ve çıkışları, Akçakale tüneli, Tekke bölgesi, ArzularKabaköy Beldesi yol ayrım kavşağı, Akçahisar yol ayrımından Vauk dağı geçidi arası, Pirahmet yol ayrımı, Kırıklı-Köse yol ayrımı, Yeniköy-Pekün dağı, Pöske dağı, Kürtün kavşağından il sınırına kadar olan kısım.

Sarısoy’un sunumunun ardından Karayolları 101.Şube Şefi Burak Kara da kurumunun yaptığı çalışmalar ve kış hazırlıklarıyla ilgili bilgiler aktardı.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ