GÜMÜŞHANE’DE YENİ UYGULAMA BAŞLADI

*Gümüşhane Atatürk ve Cumhuriyet caddelerindeki trafik akışını yeniden düzenleyen uygulama Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ve Tescil Şube Müdürlüğü tarafından 17 Temmuz 2018 tarihli bir basın açıklaması ile kamuoyuna duyuruldu.

*Yeni düzenlemeye göre Atatürk ve Cumhuriyet caddelerinde trafik akış istikametinin sol tarafına araçların duraklama ve park etmesine müsaade edilmeyecek.

*Alınan bir diğer önemli karar da Atatürk ve Cumhuriyet caddelerinde vatandaşların iş ve işlemlerini görebilmeleri için 30 dakika ile sınırlı olmak üzere flaşör yakmak suretiyle tek sıra halinde sağ tarafa park edebilecek.

*Alınan kararlar Kent Güvenlik Sistemi kameralarıyla takip edilecek olup kararları ihlal edenlere ise ilgili trafik mevzuatına göre cezai işlem yapılacak.

***********

 İLGİLİ BASIN BÜLTENİ

 GÜMÜŞHANE İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BASIN BÜLTENİ

ATATÜRK VE CUMHURIYET CADDESİ PARK DÜZENLENMESİ

Gümüşhane Belediye Başkanlığı İl Encümen kararı doğrultusunda Atatürk Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi üzerinde 1 (bir) ay süreyle caddenin sağ tarafındaki parklara, 1 (bir) ay süreyle de caddenin sol tarafındaki parklara müsaade edilmesi kararı 01.08.2014 tarihinde alınmıştır. Ancak Karayolları Trafik Kanununun 60. ve 61. Maddelerince duraklamanın ve park etmenin yasaklandığı yerler belirlenerek (B) maddesi uyarınca taşıt yolu üzerinde sol şeritte duraklamanın ve park etmenin yasaklandığı hükmü bulunmaktadır.

Uygulamada yaşanan aksaklıklar nedeniyle 06.07.2018 tarihinde toplanan Gümüşhane İl Trafik Komisyonunun almış olduğu karar doğrultusunda Cumhuriyet Caddesi ve Atatürk Caddesi üzerinde uygulanan 1(bir) ay süre ile sağ tarafa ve 1(bir) ay süre ile sol tarafa duraklama ve park etme uygulamasının trafik kurallarına aykırı olması nedeniyle kaldırılarak,  her iki caddenin de gidiş istikametine göre sol tarafına araçların duraklama ve park etmesine müsaade edilmemesi, caddelerin sağ tarafına ise vatandaşlarımızın iş ve işlemlerini halletmek üzere araçlarının dörtlü flaşörlerini yakmak suretiyle 30 dakikaya kadar araçlarını tek sıra halinde park edebilmesi, cadde üzerinde park için yapılan ihlallerin ise KGYS (Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ) kameralarıyla tespit edilerek Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddelerince gerekli cezai işlemin uygulanması kararı alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TRAFİK TESCİL VE DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ