Gümüşhane’de Yerel Meclisler FETÖ’yü Konuştu

Gümüşhane Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi’nin Ağustos Ayı Toplantıları Başladı.

BELEDİYE MECLİSİ

Gümüşhane Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantıları 1 Ağustos 2016 Pazartesi günü başladı.

Belediye Başkanı Ercan Çimen başkanlığında Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Toplantıda konuşan Başkan Çimen, 15 Temmuz gecesinin kara bir gün olduğunu ifade ederek, “Bu kara gece milletimiz sayesinde demokrasi gecesi oldu. Milletimiz o gece milli iradesine, demokrasisine sahip çıkarak darbe girişimini geri çevirdi ve darbecilere darbe yaptı. Milletin gücü, takın gücünün önüne geçti. Tüm Türkiye yek vücut oldu ve 15 Temmuz gecesi adeta destan yazdı. Gümüşhane’de bu kapsamda 15 Temmuz gecesinden beri demokrasisine sahip çıktı. Bu süreçte bizler de birlik ve beraberlik içerisinde olmamız için tüm siyasi parti başkanlarımızı ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizi aradık. Milletin meydanlarına davet ettik. Demokrasisine sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum. Bu hain darbe girişiminde bulunanları kınıyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz” dedi.

İL GENEL MECLİSİ

Gümüşhane İl Genel Meclisi de 1 Ağustos 2016 Pazartesi günü Meclis Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında toplandı.

Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantının başlangıcında yaptığı konuşmada 15 Temmuz 2016 tarihinde iç ve dış hainlerin gerçekleştirmek istediği haince darbe girişiminin aziz milletin vakurlu duruşu sayesinde atlatıldığını söyleyen Meclis Başkanı Şerif Bayraktar, “Bu saldırıda birçok şehidimiz ve gazimiz olmuştur. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz” dedi.

“Bu millet inşallah böyle bir hain planla bir daha karşı karşıya kalmaz” temennisinde bulunan Bayraktar, “Bir daha kimse böyle haince birşeyi aklından bile geçiremeyecek. Bu milletin göstermiş olduğu büyük refleks hiçkimsenin bir daha aklından böyle bir şey geçirmesine müsaade etmeyecektir. Bu millet dünya tarihine vatan, millet, ezan ve bayrak sevgisini birkez daha göstermiş oldu. Yaklaşık 15-16 gündür meydanlarda demokrasi nöbeti tutmaktadır, hiç bıkmadan usanmadan, büyük bir şevk ve azimle. Dünya tarihinde böyle bir örnek yoktur.Bu milletin büyüklüğü birkez daha ispat edilmiş oldu. Bu sadece Türkiye’yi ilgilendiren bir durum değildir. Dünya mazlumlarının gözü-kulağı Türkiye’de. Bütün dünya mazlumları da aynı duyguları yaşamaktadırlar.Ben bu hainleri nefretle kınıyorum. İnşallah ülkemiz bir daha böyle birşeyle karşı karşıya kalmaz” diye konuştu.