GÜMÜŞHANE’DE YEŞİLAY KULÜBÜ’NDEN KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİNE DESTEK

2017 Nisan ayında Gümüşhane Üniversitesi bünyesinde kurulan Gümüşhane Genç Yeşilay Kulübü üyelerince, İl Merkez Camilerinde Kur’an kursu gören öğrencilere Sağlıklı Yaşam ve Teknoloji Bağımlılığı eğitimi verildi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Gümüşhane Şubesi olarak bağımlılıklarla mücadele kapsamında ilimizde verilen önleyici, bilinçlendirici, bilgilendirici eğitim ve tanıtım faaliyetleri tüm hızıyla devam etmektedir. Yapılan bu faaliyetlerin kapsamını arttırmak, genişletmek, geleceğimizin teminatı olan daha çok çocuk ve gence ulaşmak ve bilinçlendirmek adına Gümüşhane Üniversitesi bünyesinde Genç Yeşilay Kulübü kurulmuştur.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından açılan ve Genç Yeşilaycıların katıldığı Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) programı kapsamında Akran Eğitimleri ve çocuklara yönelik “Sağlıklı Yaşam ve Teknoloji Bağımlılığı” eğitimleri almışlardır.

Bu kapsamda ilk olarak, İl Müftülüğümüze bağlı merkezde bulunan camilerde açılan Kur’an-ı Kerim kurslarına katılan yaklaşık 350 öğrenciye Teknolojik bağımlılığının zararları ve sağlık yaşamın hayatımızdaki önemi hakkında eğitimler verildi. Günümüzün önemli sorunlarından biri olan teknolojik bağımlılık, küçük yaşlardan itibaren başlayarak, çocuk yetişkin demeden hayatımızın vazgeçilmezleri arasına girmiştir. Böylesine önemli hayati bir konuda çocukların dikkatini toplamak ve sıkılmamalarını sağlamak adına çeşitli oyunlarla verilen eğitimlerin sonunda, Yeşilay görünürlüğünü ve bilincini arttırmak için de çeşitli promosyon ürünleri dağıtıldı.

Yeşilay Gümüşhane Şubesince yapılan açıklamada; Şubemiz ve Genç Yeşilay Kulübü ile İl Müftülüğü ortaklığında yapılan bu eğitim faaliyetlerimiz, ilimizde Yeşilay adına yapılacak çalışmaların başlangıcını teşkil etmekte olup, ileriki tarihlerde daha geniş kitlelere ulaşılarak eğitimler verilecektir. Yeşilay Genel Merkezince düzenlenen Akran Eğitimi Kursuna katılan Genç Yeşilay Kulübü üyelerinin bu özverili ve gönüllü çalışmaları sayesinde faaliyetlerimiz hız kazanmıştır. İnşallah önümüzdeki aylarda Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) kapsamında yetişkinlerimize de eğitim verilmeye başlanılacaktır.

Bu vesileyle, özverili çalışmalarından dolayı başta Gümüşhane Genç Yeşilay Kulübü Başkanı Sayın Seda Salantur olmak üzere yönetim kuruluna ve gönüllü ekibine, yine bu süreçte desteklerini esirgemeyen İl Müftülüğü çalışanlarına teşekkür ederiz.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti

Gümüşhane Şubesi Başkanlığı