Gümüşhane’deki Sel Felaketi, Tekke Beldesi ve Pirahmet Köyü’nde Acil Alt Yapı Revizyon Gereğini Ortaya Koydu

Gümüşhane’de 8 Temmuz 2024 Pazartesi günü yaşanan ve Tekke Beldesi ile Pirahmet Köyü’nde yoğun hissedilen sel felaketi, özellikle Tekke Beldesi’nde karayolu alt yapısında acil revizyon gereğini ortaya çıkardı.

Tekke Beldesi içinden geçen karayolu alt yapısında yer alan 4 menfezin yapım sırasında uçlarının açık bırakılması yağışlarla menfezlerden akan sel sularının ve teressubatın vatandaşların bahçe ve tarlalarına dolmasına ve zarar oluşturmasına sebep oldu.

Diğer taraftan Tekke Beldesi’nde yan kuru dere ıslahlarının yapılmamış olması yoğun yağış sonunda yamaçlardan toplanan teressubatın karayolunu basmasına ve yolun hem tahrip olmasına hem de yolun ulaşıma kapanmasına neden oldu.

PİRAHMET KÖYÜ’NDE DE BENZER DURUM YAŞANDI

Pirahmet Köyü’nde de benzer felaket yaşanırken dağ yamaçlarından sel ile birlikte gelen teresubatın köy içinden geçerek ana karayolunu doldurması nedeniyle, hem köy içi yollar tahrip oldu, hem de vatandaşların evlerinin önlerinde büyük yığıntılar oluşmasına ve bazı araçların zarar görmesine neden oldu.  Pirahmet Köyü içinden geçen karayolu da bir süre trafiğe kapandı.

Köylülerin ifadelerine göre, köyün içinden geçen kuru derenin ıslah edilmeyip, yol olarak kullanılması nedeniyle, her şiddetli sağanak sonrası benzer manzara yaşanıyor.

VATANDAŞLAR NE TALEP EDİYOR?

Yaşanan sel felaketi sonrası bölge halkı, Tekke Beldesi’nde karayolu alt yapısının revize edilmesini, özellikle yarım bırakılan menfezlerin tamamlanarak dereye kadar uzatılmasını, yan kuru derelerin de bir an önce ıslah edilmesini ve sel felaketi nedeniyle zarar gören vatandaşların zararlarının telafi edilmesini istediler.

Pirahmet köylüleri de aynı şekilde köy yamaçlarından gelen yan kuru derelerin, özellikle de köyün içerisinde yaya ve araç ulaşımını sağlayan kuru derenin ıslah çalışmalarının bir an önce yapılmasını ve tahrip olan köy içi yolların bir an önce yapılmasını ve vatandaşların oluşan zararlarının karşılanmasını istediler.