Gümüşhane’den Elazığ ve Malatya’ya Yardım Eli

24 Ocak tarihinde Elazığ ve Malatya illerimizde meydana ve milletimizi büyük kedere sevk eden deprem sonrasında Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde yardım kampanyası düzenlendi.

Gümüşhane’de toplumun her kesiminin katılımıyla düzenlenen yardım kampanyasında 2 günde toplanan 2 kamyon dolusu yardım malzemesi 28 Ocak Salı günü Elazığ ve Malatya’ya gitmek üzere sabah erken saatlerde yola çıkacak.

Vali Kamuran Taşbilek; GTSO Başkanı İsmail Akçay, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak, esnaf ve sanatkarlarla birlikte yapılan yardım mazlzemelerinin yükleme işlemine refakat etti.

Vali Taşbilek, Elazığ’ın Sivrice ilçesinde herkesin yüreğini dağlayan, bütün milleti büyük bir acıya sevk eden bir deprem yaşandığını belirterek, depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır, yaralılara da acil şifalar dileyerek şunları söyledi:

“İlimizde yardım kampanyası düzenleyen ve çalışmaya katkı sağlayan bütün vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyor, minnet ve şükranlarımızı ifade etmek istiyorum. Gümüşhane halkı, acıyı yüreğinde hissetmiştir. Elazığ ve Malatya’da yaşanan acıya kayıtsız kalmadığını, onların acılarını kendi yüreğinde hissettiğini ifade etme noktasında böyle bir çaba sarf ettiler. Elazığ ve Malatya’da hayatlarını  kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum”