GÜMÜŞHANE’DEN HALEP’E YARDIM KAMPANYASI

Gümüşhane’de; Memur-Sen, İHH, Cihannüma Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, Yeni Dünya Vakfı, Birlik Vakfı ve Ensar Vakfı Gümüşhane temsilcilikleri tarafından koordine edilen ‘Gümüşhane’den Halep’e Yol Açın’  “un yardımı kampanyası” 6 Aralık 2016 Salı günü Gümüşhane Valisi Okay Memiş ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’in de katıldıkları basın toplantısıyla başlatıldı.

Toplantıda yaptığı açıklamada, tek amaçlarının vatanlarından, yurtlarından olan Müslüman kardeşlerimize sahip çıkmak olduğunu belirten Vali Okay Memiş; “Maalesef tarihte gördüğümüz haçlı seferleri nasıl yapıldıysa şuanda da özellikle Müslüman dünyasının lideri pozisyonunda olan Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğindeki Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı vekalet savaşları yürütülmekte. Adı PKK olan terör örgütü bir taşeron örgüttür. FETÖ en son alçakça ihanete teşebbüs etti ve aziz Türk milleti ve buna bulaşmamış bütün devlet unsurlarıyla beraber geri püskürtüldü. DAEŞ denen terör örgütü yüce dinimizi tahkir eden, yüce dinimizi dünya kamuoyunda küçük düşürmek için üretilmiş bir taşeron örgüttür. DAEŞ’le ilgili şahsi kanaatim emperyalist güçler tarafından o bölgeye monte edilmiş ve o bölgede yaşayan Müslüman nüfusa emperyalist güçlerin müdahalesini meşrulaştırmak için oluşmuş bir terör örgütü olduğudur. Tüm bu terör örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla, sonuna kadar devam edecek. Bu uğurda şehit olan bütün kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize şifa diliyorum. Bu vesileyle, kampanyaya gönülden destek veren Milletvekillerimiz Sayın Hacı Osman Akgül ve Sayın Cihan Pektaş’a da teşekkür ediyorum.” dedi.

STK’ların bu işe öncülük etmesinin son derece önemli olduğuna ifade eden Vali Okay Memiş; “Biz de Valilik olarak ve şahsım olarak bu kampanyaya katılacağız. Sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Yardımın en önemli unsurlarından birisi yerine ulaşması ve toplanan bu malzemelerin amacına ulaşması. Herkesin gözü üzerimizde olacak, buna çok dikkat etmeliyiz. Gerekirse hep birlikte heyet halinde giderek yardımlarımızı ulaştıralım. İslam aleminin yaşadığı bütün alanlar Türkiye Cumhuriyeti’nin gönül coğrafyası ve sınırları içerisindedir.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Ercan Çimen ise “Biz de bu taşın altına elimizi değil bütün vücudumuzu koyacağız. Biz de bu işin önderliğini sizlerle beraber yapacağız. Elimizi biz de uzatacağız. İnşallah yanlarına da gideceğiz. Allah çıktığımız yolda yardımcımız olsun. Hızlı bir şekilde çalışmalarımıza devam edelim. Belediye olarak tüm çalışanlarımızla bu işe destek vereceğiz. İş ekmeğe kadar düşmüş. En büyük ihtiyaç ekmek ve su.” ifadelerini kullandı.

Ensar Vakfı temsilcisi Yaşar Gül ise; Vali Okay Memiş ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’e yüreklerinden gelen bu kardeşlik sesine karşılık verdikleri için teşekkür ederek, bu destekleriyle kendilerini daha da güçlendirdiklerini söyledi. Yaşar Gül, “Orada insanlar, çocuklar kayaların altında ölürken, hem Müslümanım diyen vuruyor hem emperyalist güçler vuruyor. Bizler sıcak sobalarımızın başında yatarken, bir çocuğumuzun da orada olduğunu düşünüyoruz. Yardımlarınız ve destekleriniz için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

33s

 

(KAYNAK: GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ İNTERNET SAYFASI)