GÜMÜŞHANE’DEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJLARI

GÜMÜŞHANE VALİSİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan bir Ramazan-ı Şerif’i daha geride bırakarak bayrama kavuşuyoruz. Bayramlar; milli birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının en üst seviyede yaşandığı, sevgi, dostluk, kardeşlik duygularının yoğun olarak hissedildiği müstesna günlerdir. Mübarek Ramazan bayramınızı tebrik ediyorum.

Gönül, geçmiş bayramlarda olduğu gibi sevdiklerimizle bir arada olmayı isterdi. Fakat tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkileyen koronavirüs salgını sebebiyle, bu bayramı da her birimiz evimizde geçirmek durumundayız. Bu salgın sürecinde insanlık ailesi olarak zorlu bir imtihandan geçiyoruz. Allah’a şükür, devleti ve milletiyle ülkemiz bu sınavı çok iyi veriyor. Geleceğe ümit ve güvenle baktığımız bu güzel bayramda,  yanında olamadığınız sevdiklerinize iletişim araçlarıyla da olsa ulaşacağınıza ve bu mutluluğu paylaşacağınıza inanıyorum. Lütfen tedbirlere uymaya devam edelim. Hep birlikte Gümüşhane’mizin bu sıkıntıdan arınmasını sağlayalım. Mübarek Ramazan Bayramı’nın ilimizin, ülkemizin ve tüm insanlığın sıkıntılardan kurtuluşuna vesile olmasını en kalbi duygularla temenni ediyorum.

Ramazan Bayramı’nın İslam coğrafyasına ve tüm insanlığa hayırlar getirmesi dileklerimle, değerli Gümüşhaneli hemşerilerimizin mübarek Ramazan Bayramını kutluyor, sağlık ve esenlik içerisinde daha nice bayramlara ulaşmamızı Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum”

GÜMÜŞHANE MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL VE CİHAN PEKTAŞ 

“Rahmet ve mağfiretiyle gönüllerimizi kuşatan, bolluk, bereket ve huzur dolu olan; Ramazan-ı Şerifi geride bırakmanın hüznünü taşırken diğer taraftan da muhabbet ve kardeşlik iklimi bayrama ulaşmanın heyecanı ve sevinci içerisindeyiz.

Bayramlar; hoşgörü, sabır, yardımlaşma ve dayanışma gibi değerlerin daha derinden hissedildiği, milli ve manevi duyguların güçlendiği ulvi ve müstesna günlerdir.
 

Bu Ramazan Bayramı’nda, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkileyen koronavirüs salgınına yönelik alınan tedbirler nedeniyle bayram ziyaretlerini gerçekleştirememenin burukluğu içerisinde olsak da gönüllere mesafenin olmadığını ve birliğimizin her daim baki olduğunu hatırlamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle değerli hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve İslam Âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor; bu mübarek günün bütün hanelere, gönüllere, sağlık, huzur ve mutluluklar getirmesini diliyoruz”

GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

“COVİD-19 salgını nedeni ile tüm dünya ile birlikte zor bir dönemin içerisindeyiz. Böylesi zor şartlarda buruk da olsa rahmet ve bereket ayı olan Ramazan Ayı’nı bir kez daha idrak ettik. Her zamankinden çok beraber olmaya, yüz yüze sohbet etmeye ve kucaklaşmaya ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, gönüllerimiz bir olsa da birbirimizden fiziksel olarak biraz uzak durduk. Bununla birlikte, bir ay boyunca dayanışma ve yardımlaşmayı Ramazan Ayı’nın bereketi ile yaşamaya çalıştık. Bir ay boyunca bir büyük kardeşlik iklimini, dayanışmayı, kaynaşmayı, yardımlaşmayı hep birlikte yaşadık. Bayramlarda birlik, beraberlik ve dayanışmamızı artırmalı, geleceğe dönük umutlarımızı her koşulda korumalıyız. Bu günlerin bize getirdiği huzur ortamının değerini iyi bilerek, kötülüklerden uzaklaşarak, iyiliği ve doğruluğu bir yaşam ilkesi olarak benimseyerek yaşamalıyız. Bu mübarek günde dargınlıkları ve kırgınlıkları bir kenara bırakarak, birbirimizi kucaklamalıyız. Bu vesileyle, idrak ettiğimiz mübarek Ramazan Bayramını fırsat bilerek, milletçe kardeşliğimizi pekiştirip, dargınlıkları ve kırgınlıkları bir tarafa bırakarak, huzur içerisinde yaşamaya özen göstermeliyiz. Bu düşüncelerle Ramazan Bayramı’nızı kutluyor, bu mübarek günlerin tüm insanlığa, ülkemize ve ilimize huzur, mutluluk ve bereket getirmesini diliyorum”

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan ayını geride bırakıp, kardeşlik, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının yoğunlaşmasına vesile olan Ramazan Bayramı’na hep birlikte kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 

Etkisi halen devam etmekte olan Covid-19 salgını nedeniyle ülke olarak farklı bir Ramazan ayı idrak etmiş olduk. İftar sofralarında buluşamasak, yan yana olamasak da gönüllerimiz bir diyerek Ramazan Ayı’nın maneviyatını doyasıya yaşadık. Yüce Allah’tan dileğimiz, bu salgından bir an önce kurtulmak ve eski Ramazanlarda ve bayramlarda olduğu gibi hep beraber sevinç içerisinde bu günleri yaşayıp, kutlamaktır. 

Bu vesile ile başta Üniversitemiz personeli olmak üzere, sevgili öğrencilerimizin, kıymetli ailelerinin ve tüm Gümüşhaneli hemşerilerimizin mübarek Ramazan Bayramı’nı kutlar; sevgi, saygı ve kardeşlik duyguları içerisinde mutlu bir bayram geçirmelerini dilerim”

AK PARTİ İL BAŞKANI AV.CELALETTİN KÖSE

“Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan-ı Şerif’in ardından, bir Ramazan Bayramı’na  daha kavuşmanın tatlı heyecan ve mutluluğu içerisindeyiz. Rabbim tuttuğumuz oruçlarımızı, samimi dua ve ibadetlerimizi kabul etsin.

Bayram; sevinçtir, mutluluktur. Bayramlar; sevgi ve kardeşlik bağlarımızı güçlendiren özel günlerdir. Bu müstesna günlerin, sevinç ve mutluluklarımızı paylaşarak artırmamıza, milli ve manevi birliğimizin en üst seviyede yaşanmasına, dostluklarımızın tazelenmesine vesile olmasını diliyorum.

Dünyada ve ülkemizde yaşanan korona virüs salgını sebebiyle maalesef, bu bayram biraz farklı olacak. Bu özel günlerin güzelliği olan büyüklerimizin ellerini öpemeyeceğiz. Küçüklerimizi kucaklayamayacak, hısım, akraba ve dostlarımızı ziyaret edemeyeceğiz. Biz de, göz göremezse gönül sever kavlince, sevdiklerimizle gönülden bayramlaşacağız ve sevdiklerimizi görüntülü arayıp yüzlerimizdeki tebessümü görmekle yetineceğiz. Ancak, her ne şartta olursa olsun, tüm bayramlar gibi, bu bayramı da sevince dönüştüreceğiz, bayram sevincini ve neşesini çoğaltacağız, paylaşacağız İnşallah. Evlerimizden de olsa birliğimizin ve dirliğimizin sembollerinden biri olan Ramazan Bayramıyla, millet olarak tarihimizden, kültürümüzden, medeniyetimizden aldığımız güç ve sorumlulukla, sevgimizi, muhabbetimizi daha da büyütüp pekiştireceğiz.

Bu duygularla, başta Gümüşhaneli hemşerilerim olmak üzere, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, Bayramın İslam Alemi’ne hayırlar getirmesini, ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’daki Siyonist İsrail terörünün son bulmasına vesile olmasını diliyorum”

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY 

“Bolluk, bereket ve huzurun doyasıya yaşandığı, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın güçlendiği, kardeşlik, birlik, beraberlik duygularının pekiştirildiği on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayına veda ederken Ramazan Bayramını hep birlikte karşılamanın, bayram sevinci yaşamanın mutluluğu içerisindeyiz. 

Ancak Covid-19 salgının bir pandemiye dönüşmesi ve tüm dünyayı etkisi altına alması neticesiyle ülkemizde bu salgın sürecinden etkilendiği için bu yıl Ramazan bayramını koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında evlerde kalarak, sevdiklerimizden ayrı kutlayacağız. Hep birlikte bu durumun hüznünü yaşıyor olmakla beraber, koronavirüse karşı verdiğimiz etkin mücadelede evde kaldığımız günlerin çok büyük rolü olduğu da önemli bir gerçektir. Ancak şunu da unutmamalıyız ki kalplerimiz birlik ve beraberlik içerisinde attığı sürece mesafelerin hiçbir önemi bulunmamaktadır. İnşallah başta şehrimiz ve ülkemiz olarak aldığımız önemli tedbirler ve toplumsal duyarlılığımız sayesinde en kısa sürede bu olumsuz süreci de atlatarak sağlıklı ve mutlu günlere tekrar ulaşacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Ülkesi ve milleti ile bölünmez Türkiye Cumhuriyetimizin her noktasında, zamana ve mekana sığmayan bir bereketle bereketlenmek ve bağışlanmış olmanın o şerefli makamına hep beraber erişmek dileğiyle Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor, Aziz milletimizin ve bütün insanlığın her türlü felaketten korumasını yüce Allah’tan diliyor selam ve saygılar sunuyorum”