Gümüşhane’deTaksimetreli Dönem Başladı

GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ’NİN HABERİ – 24.02.2022

Gümüşhane merkez ilçede hizmet veren ticari taksilerde taksimetreli dönem başladı.

Gümüşhane Belediye Meclisi’nin 8 Şubat 2022 tarih ve 13 nolu meclis kararı ile Gümüşhane’de faaliyet gösteren taksilerin yeni taksimetre fiyat tarifeleri de belli oldu.

Ticari taksi sahipleri, Belediye Zabıta Müdürlüğü tarafından kendilerine bildirilen tarifeleri araçlarının taksimetrelerine 15 Mart 2022 tarihine kadar yükletmeleri gerekiyor.

BAŞKAN ÇİMEN’DEN AÇIKLAMA

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen konu ile ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada şunları belirtti, “Taksiciler Birliği Kooperatif başkanı ve 10’a yakın taksi şoförü ve taksi sahibi  ile bir araya geldik. Onlarla yaptığımız görüşmeler sonunda Belediye Meclisimizin de aldığı karar doğrultusunda yeni tarife listesini hazırlayarak taksicilerimize bildirdik. 15 Mart tarihine kadar da süre verdik. Bu tarihe kadar tüm ticari taksiler taksimetrelerinin ayarlarını yaptırmış olacaklar. Bu tarihe kadar Gümüşhane’de faaliyet gösteren 56 taksimiz taksimetre ayarlarını yaptırmak zorunda.  15 Mart’tan itibaren de taksimetre uygulaması yapmayan taksilere gerekli cezai işlemler uygulanacak. Taksimetre kullanmayan kim olursa olsun gözünün yaşına bakmayacağız. Çünkü taksimetre kullanımı zorunlu.  Yeni uygulamamızla şehirde bir standart fiyat oluşumu sağlamış olduk. Kimse kaçak fiyat belirleyemeyecek ve hiç kimse vatandaşlarımızdan gereğinden fazla ücret talep edemeyecek. Şu anda taksicilere bildirdiğimiz fiyatlar Belediye Meclisi’nde oy birliği ile aldığımız fiyatlardır. Bu fiyatlardan taksici arkadaşlar memnun. İnşallah 15 Mart’tan itibaren taksimetre kullanımı sorunsuz bir şekilde yapılacak. Hem vatandaşlarımıza hem de taksici esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ – 24.02.2022