Gümüşhaneli Bilim Adamı Araştırmacı Yazar S. Vedat Karaarslan 7 Haziran’da Ankara’da “Satala’nın Şifreleri” Adlı Kitabını İmzalayacak

S.Vedat Karaarslan’ın kısa bir süre önce yayımlanan “GÜMÜŞHANE- KELKİT- SATALA ROMA XV. APOLLINARIS LEJYONU / ANTİK ÇAĞ’DA SATALA’NIN ŞİFRELERİ” adlı kitabının tanıtımı ve imza günü aşağıdaki tarih ve adreste yapılacak. 

S.Vedat Karaarslan’ın imza etkinliğine bilim çevrelerinin ve Gümüşhanelilerin  yoğun katılımı bekleniyır.

S. Vedat Karaarslan  Kimdir? 

                                                                                                                                                                         Gümüşhane / Torul doğumludur. İlk, orta ve lise öğrenimini Gümüşhane’de tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Avrupa Toplulukları Ana Bilim Dalı, Ekonomi-Maliye Bölümünde Yüksek Lisans yaptı. Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji Bölümünden mezun oldu. Hâlen Anadolu Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde okuyor. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Modelleme ve Simülasyon Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde Araştırmacı/Müdür Yardımcısı  olarak görev yaptı. Ankara PTT Başmüdürlüğü’nde Başmühendis, Grup Başmühendisi, Başmüdür Yardımcısı, Telgraf ve Telefon Dairesi Başkan Yardımcısı, Bilişim Ağları Dairesi Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi, Aycell Mobil Haberleşme ve Pazarlama A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, Eurasiasat Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Telekomünikasyon sektörüne yönelik yurt dışında eğitimler aldı ve araştırmalar yaptı. Arkeoloji ve bilişim teknolojileri yakınsaması üzerine arkeotekno adlı sitede Doğu Karadeniz Bölgesi, Klâsik, Mezopotamya, Amerika ve Uzak Doğu arkeolojisi üzerine araştırma yazıları yayımlamakta ve dijital arkeoloji üzerinde çalışmaktadır. Yayımlanmış dört kitabı ve ulusal ve uluslararası düzeyde teknoloji ve arkeoloji üzerine bilimsel çalışmalar yapmaktadır.