GÜMÜŞHANELİ KADIN GİRİŞİMCİLERDEN ANKARA ÇIKARMASI

Ankara’daki Fuara Gümüşhane’den “S.S. Gümüşeller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi” katıldı. Gümüşhane’yi Kooperatif Başkan Ayşegül Öznur Parlak ve kooperatif ortaklarından Duygu Sena Kurt, Yüksel Kandemir, Mine Özdamar temsil ettiler.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Türkiye Kooperatifler Fuarı”, 24 Eylül 2020 Perşembe günü Ankara Ticaret Odası Kongre ve Sergi Merkezi Congresium’da kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuar 27 Eylül tarihine kadar açık kalacak.

Türkiye’nin her bölgesinden alanında başarı kazanmış 150’nin üzerinde kooperatif fuara katılarak, ziyaretçilerle buluştu.

Fuarın açılışına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan başta olmak üzere pek çok ziyaretçi katıldı.

Fuara Gümüşhane’den “S.S. Gümüşeller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi” katıldı. Gümüşhane’yi Kooperatif Başkan Ayşegül Öznur Parlak ve kooperatif ortaklarından Duygu Sena Kurt, Yüksel Kandemir, Mine Özdamar temsil ettiler.

Fuarda; “S.S. Gümüşeller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi” standında Gümüşhane’ye ait pestil, köme, bal, reçel, siron, erişte başta olmak üzere pek çok ürünün tanıtımı yapıldı.

Gümüşhane standının en çok ilgi çeken aksesuarı ise kooperatif başkanı ve modacı Ayşegül Öznur Parlak’ın Gümüşhane pestilinden yaptığı gelinlik oldu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan başta olmak üzere çok sayıda milletvekili, bürokrat, iş adamı ve vatandaş Gümüşhane standını ziyaret etti. ziyaret etti. Ziyaretçiler;  Gümüşhane standını gezerek özellikle pestilden yapılan gelinliğe büyük ilgi gösterip Gümüşhane ekibini tebrik ettiler.

S.S. Gümüşeller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Ayşegül Öznur Parlak gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İlk defa katıldığımız Türkiye Kooperatifler Fuarı’nda Gümüşhane kadın kooperatifi olarak yer almak bizi mutlu etti. Gümüşhane‘de kurulan ilk kadın kooperatifi olarak bundan sonra inşallah Gümüşhaneli kadınların el emeklerini, göz nurlarını  gerek ulusal, gerekse uluslararası düzeyde en iyi şekilde değerlendireceğiz. Bu fuar bizim için çok önemli bir tecrübe oldu. Gümüşhaneli kadınlar çok kısa zamanda kooperatif çalışmasında tüm Türkiye’ye örnek olacaktır.”