GÜMÜŞHANELİ KIBRIS GAZİLERİ İÇİN MADALYA VE BERAT TÖRENİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından Milli Mücadele Madalyaları Tüzüğü kapsamında 1974 Kıbrıs Barış Harekâtına katılan 6 Kıbrıs gazisine Milli Mücadele Madalyası ve Beratı tevcih töreni, 13.11.2019 Salı günü Gümüşhane Valiliği Toplantı Salonu’nda yapıldı. 

Kıbrıs Barış Harekâtı’nda göstermiş oldukları kahramanlıklardan dolayı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin madalyalarını tevcih ettiklerini belirten Vali Kamuran Taşbilek şunları söyledi:

“Madalyaların bir kısmını daha önce gazilerimize tevcih etmiştik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımızın, Aile, Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanımızın selam ve muhabbetlerini sizlere iletiyorum. Milletimizin minnet ve şükran duyguları sizinle beraberdir. Gazilerimiz bu memleketin en önemli temel taşlarıdır. Şehitlerimiz ve Gazilerimizin mübarek kanı üzerinde bayrağımız dalgalanıyor, bizler bu vatan üzerinde yaşıyoruz. Sizlerle bir arada olmak bizlere şeref ve gurur veriyor. Şehitlerimize ve sizin şahsınızda bütün gazilerimize minnet ve şükran duygularımızı iletiyoruz” dedi.  

KAYNAK: GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ – 13.11.2019