Gümüşhane’nin En Yüksek Zirvesi Olan Abdal Musa Tepesi İhtişamıyla Büyülüyor - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

14 Ağustos 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’nin En Yüksek Zirvesi Olan Abdal Musa Tepesi İhtişamıyla Büyülüyor

Giriş Tarihi: 12 Ağustos 2024 - 11:10

Son Güncelleme: 12 Ağustos 2024 - 11:12

3331 metrelik yüksekliği ile Kaçkarlar’dan sonra Karadeniz Bölgesi’nin en yüksek zirvesi olan Gümüşhane’nin Torul İlçesi’ndeki Abdal Musa Tepesi ihtişamıyla büyülüyor.

İçinde 20′ ye yakın buzul gölünün bulunduğu  Torul Artabel Gölleri Tabiat Parkı içinde yer alan Abdal Musa Tepesi Gümüşhane’nin en yüksek, Karadeniz Bölgesi’nin ise ikinci en yüksek zirvesi olma özelliği taşıyor.

Torul Artabel Gölleri Tabiat Parkı içinde yer alan Abdal Musa Tepesi’ne ulaşmak için üç ayrı güzergâh bulunuyor. Bunlar Torul ilçesinin  Gülaçar Köyü, Gümüştuğ Köyü ve Dağdibi Köyü güzergahları.

Abdal Musa Tepesi’nin  3331 metre yüksekliğindeki ihtişamlı zirvesinin en güzel fotoğraflandığı yer ise Torul Güzeloluk Köyü “Gedik” mevkisindeki “Harita Kazığı” tepesi.

Abdal Musa Tepesi’nin 2024 Ağustos ayında Güzeloluk köyü Gedik Mevkii Harita Kazığı  bölgesinden çekilen görüntülerini sunuyoruz.

image_print

HABERLER