Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, onbir ayın sultanı Ramazan ayının ikinci gününde iftarını Gümüşhane-Kelkit karayolu üzerinde 22 yıldır yoldan geçen vatandaşlara ücretsiz iftar verilen merkeze bağlı Kırıklı köyünde vatandaşlarla birlikte yaptı.
Köy halkının imece usulüyle sürdürdüğü gelenek kapsamında kurulan sofrada vatandaşlarla birlikte orucunu açan Vali Baruş, etkinliğin birlik ve dayanışma ruhunu güçlendirdiğini ifade etti.
Programda köy muhtarı Fikret Bulut ve köy sakinlerine teşekkür eden Vali Baruş, dualar eşliğinde iftar yaptı. İftarın ardından köy kahvesinde vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet eden Vali Baruş, çocuklarla da yakından ilgilendi.
Burada yaptığı açıklamada rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan ayının ikinci gününde Kırıklı köyünde bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Vali Baruş, köyde Alim Aşkın öncülüğünde başlatılan ve yıllardır sürdürülen yolculara iftar geleneğinin örnek bir dayanışma modeli olduğunu vurguladı.
Yol güzergâhında bulunan köyde iftar saatine denk gelen sürücülerin ve yolcuların burada durarak iftarlarını açtığını belirten Vali Baruş, uygulamanın Ramazan’ın paylaşma ve yardımlaşma anlayışını somut şekilde yansıttığını ifade etti.
Vali Baruş, bu anlamlı geleneğin yaşatılmasında emeği bulunan muhtarlık, köy halkı ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederek bu tür dayanışma örneklerinin toplumun birlik ve beraberliğine önemli katkı sunduğunu dile getirdi.

