GÜMÜŞHANE’NİN KURTULUŞU ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Gümüşhane Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan etkinlikler, 14 Şubat Salı günü Aşıklar Şöleni ile başlayacak. Aşıklar Şöleni programı Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 19.00’da yapılacak. Kutlamalara daha sonra 15 Şubat Çarşamba günü Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na saat 09.30’da çelenklerin sunulması ile devam edecek. Çelenklerin sunulmasının ardından Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Anıt önündeki tören, Belediye Başkanı Ercan Çimen’in Anıt Şeref defterine günün anlam ve önemine ilişkin yazdıklarının okunması ile sona erecek.

Buradaki törenin ardından 15 Temmuz Zafer Meydanı alanında da kurutuluş töreni düzenlenecek. Törenin ardından aynı yerde kurtuluş yemeği verilecek.

Kutlama törenleri kapsamında akşam saat 18.30’da 15 Temmuz Zafer Meydanı’nda İl Jandarma Komutanlığı işbirliğinde ‘Kurtuluş ve Şehitlere Saygı Yürüyüşü’ yapılacak. Fener alayı ile gerçekleştirilecek olan yürüyüş, mehter takımı eşliğinde Zafer Meydanı, Hasanbey Caddesi, Cumhuriyet Caddesi güzergahında devam ederek Belediye önünde son bulacak.

Kutlama törenleri yürüyüşün ardından Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 20:00’da düzenlenecek olan konser ile sona erecek.

(Kaynak: Gümüşhane Belediyesi Basın Müdürlüğü – 06.02.2017)