Gümüşhane’nin Kürtün İlçesi’nin Sevilen Kaymakamı Okan Dağlı Dualarla Uğurlandı

2 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan mülki idare amirleri kararnamesi ile Kilis Vali Yardımcılığı görevine atanan Kaymakam Okan Dağlı kendisi için düzenlenen veda yemeği ile Kürtün ilçe protokolüne ve çalışma arkadaşlarına veda etti.

Kürtün de düzenlenen veda yemeğine Kaymakam Okan Dağlı ve eşi  Sümeyye Kübra Dağlı, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, Kürtün İlçe Özel İdare Müdürü Mahir Küçük, il genel meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, eski ve yeni köy ve  mahalle muhtarları, ilçe esnafı, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Görev yaptığı iki yıllık süre içinde Kürtünlüler tarafından sevilen ve takdir edilen kaymakam Okan Dağlı veda yemeğinde yaptığı konuşmada şunları belirtti:

“Kürtün Belediye Başkanım, Özkürtün Belediye Başkanım, İl Genel Meclis Üyelerimiz, ilçemizin Siyasi Parti Temsilcileri, eski ve yeni Köy-Mahalle Muhtarlarımız, mesai arkadaşlarım, ilçemizin kıymetli esnafları, aziz şehitlerimizin bizlere emaneti şehit ailelerimiz ve ilçemizin kahraman gazileri; şahsım onuruna düzenlenen veda yemeğine hepiniz hoş geldiniz.

05.09.2022 tarihinden bu yana büyük bir onur ve gururla yürütmekte olduğum Kürtün Kaymakamlığı görevim, 2024 Yılı Mülki İdare Amirleri Kararnamesi kapsamında Kilis Vali Yardımcısı olarak atanmam nedeniyle sona ermiştir.

İki yıldır büyük mutluluk, heyecan ve gurur ile Kaymakamlık görevini ifa ettiğim güzel ilçemize en verimli şekilde hizmet etmeye çalıştım. 34 köy ve 9 mahalle ile birlikte tüm ilçemizin gelişimi, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini temin için gayret ettik. Engelli vatandaşlarımıza, yaşlılarımıza ve ihtiyaç sahibi ailelerimize hususi önem vermeye çalıştık. Aziz Şehitlerimizin bize emaneti olan Şehit Ailelerimizin ve Kahraman Gazilerimizin hep yanlarında olarak hayır dualarını almaya çalıştık. Gazilerimizin hep yanlarında olarak hayır dualarını almaya çalıştık. Kapımız herkese açık vaziyette, insanımızın derdini hassasiyetle dinlemeye, keder ve mutluluklarını paylaşmaya, vatandaşlarımızın sorun ve ihtiyaçlarını imkân dâhilinde gidermeye ehemmiyet verdik. Görev yaptığın sürede hak ve adalet ölçüleri içerisinde tarafsız olmaya ve toplumun tüm kesimlerine eşit davranarak herkesi kucaklamaya özen gösterdim. Devletiminiz şefkatini ve güler yüzünü vatandaşlarımıza yansıtmaya, kapımızı herkese, her zaman açık tutmaya gönülleri hoş tutmaya çalıştım.

Bu duygu ve düşüncelerle; görev yaptığım süre zarfında Sayın Valimiz Alper Tanrısever ve eski Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek’e, çalışmalarımızda desteğini esirgemeyen tüm kurumlarımıza, ilçe ve belde belediye başkanlarımıza, köy ve mahalle muhtarlarımıza, mesai mefhumu gözetmeksizin halkımıza en iyi ve en verimli hizmeti sunabilmek için çaba sarf ettiğimiz çok değerli mesai arkadaşlarıma ve sevgili Kürtün halkına şahsıma gösterdikleri teveccüh ve destek için en içten teşekkürlerimi sunarım.  Yeni görev yerim Kilis’te de aynı azim ve kararlılıkla hizmet etmeye devam ederken kapımızın siz kıymetli hemşerilerime daima açık olacağını ifade etmek isterim. Hepinize sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim. Haklarınızı helal edin. Her şey gönlünüzce olsun. Allah’a emanet olun.”

Veda yemeğinde Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, Kaymakam Dağlı’ya Kürtün ilçesinde üretilen el yapması kantar hediye ederken, Özkürtün Belde Belediye Başkanı Yakup Turgut da Kaymakam Dağlı’nın eşi Sümeyye Kübra Dağlı’ya Kürtünlü hanımlar tarafından yapılan bir oyuncak bebek ve çanta hediye etti.

Kürtün İlçe Özel İdare Müdürü Mahir Küçük de Kaymakam Dağlı’ya bir plaket takdim etti.