Gümüşhane’nin Meşhur Ürünleri GTSO tarafından Antalya Yörex Fuarında Sergilendi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) katkılarıyla Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından bu yıl 13. üncüsü düzenlenen (YÖREX) Yöresel Ürünler Fuarına katılan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) açtığı stant ile Gümüşhane’nin marka değeri olmuş yöresel ve coğrafi işaretli ürünleri tanıtmaya devam ediyor.

“Sizin Oraların nesi Meşhur” sloganıyla bu yıl 13. Düzenlenen YÖREX Fuarın katılan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası, Fuarda açtığı stand ve sergilediği ürünlerle yine ilgi odağı olmayı başardı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Fuarın açılışında yaptığı konuşmada; Ülke genelindeki ürünlerin yaklaşık yüzde 45’ine Oda ve Borsalar sayesinde coğrafi işaret tescil belgesi alındığını ifade ederek şunları söyledi:

“Para kazanabilmenin yolu markalaşmadan geçiyor, markalaşmanın yolu da patentten. Patent almadan markalaşmak mümkün değil. Türk Patent Kurumuna gideceksin, ürününün patentini yaptıracaksın. İkinci kademe Avrupa Birliği’nde tescil ettireceksin. Orada biraz gerideyiz, şu ana kadar 27 ürünümüz AB’den coğrafi işaret tescilini aldı, 70 ürünümüz sırada bekliyor. YÖREX’te üreticiler ile perakende zincirlerini, e-ticaret portallarını buluşturuyoruz. Stantlarda iş görüşmeleri yaptırıyoruz”

Bu yıl 13.üncüsü düzenlenen YÖREX Fuarının Türkiye’nin en önemli Ulusal Fuarlarından biri olduğunu söyleyen Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay da şunları ifade etti:

“Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak Yöresel ürünlerimizin tescil edilmesi, markalaşması ve  katma değerli bir ürün haline gelmesi için önemli çalışmalar yürütüyoruz. İlimize ait 13 adet Coğrafi işaretli ürünümüz var. Bu ürünlerin 4 tanesi Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odamız tarafından alınmıştır. Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak İlimizdeki değerli yöresel ürünlerimizin tescil edilmesi için yeni çalışmalar yürütüyoruz.  Yeni hedefimiz ise, tescil edilmiş bu coğrafi işaretli ürünlerimizi Avrupa’da da tescil ettirilerek Uluslararası tescil belgesi almak ve dünyadaki tanınırlılıklarını artırmak.  YÖREX’te açtığımız stantta ürünlerimize önemli bir rağbet var. İlimizin pestili, Kömesi, Ekmeği, Kuşburnu Suyu, Sironu,  gerçekten bir marka değerine sahip. Standımızı ziyaret eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın ; M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Eski Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve bütün protokol üyelerine bu ürünlerimizi tattırdık ve hediye ettik. Hepsi bu ürünlerimizi çok beğendi ve yakın ilgi gösterdiler. Elimizde çok değerli bir hazine var. Bizlerde bu hazineyi en verimli şekilde işleyerek Yerel üreticilerimiz ve Kooperatiflerimizle birlikte bir tedarik zinciri oluşturup, pazarlamalı ve ekonomiye kazandırmalıyız.”

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER ÖNEMLİ BİR KATMA DEĞER OLUŞTURUYOR. 

“Gümüşhane olarak elimizdeki bu katma değerli ürünleri büyük bir ekonomik kazanca çevirmek için daha çok çalışmalıyız. Odamız tarafından açılan Standı ziyaret eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın; M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Eski Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Hulusi Şahin ve değerli tüm protokol üyelerine değerli ziyaretleri için teşekkür ediyoruz. Kendileri Gümüşhane ye ait Coğrafi işaretli ürünleri ekonomiye daha fazla kazandırma için gereken tüm desteği vereceklerini ifade ettiler.  Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler de daha çok çalışacağımıza ve bu ürünlerimize Avrupa’da tescil çalışmalarımıza devam edeceğimizi ifade ettik. Tüm misafirlerimizi 13 Ekim 12024 Pazar gününe kadar devam edecek olan YÖREX’teki Odamız tarafından açılan standımızı ziyaret etmeye ve yöresel ürünlerimizi tatmaya davet ediyoruz. Fuarın düzenlenmesinde emeği geçen Antalya Ticaret Borsası ve tüm paydaşlarımıza da teşekkür ediyoruz.”