Gümüşhane’nin Parlayan Yıldızı Dr.Yüksel Yalçın, Yeniden GÜSİAD Başkanı Seçildi

Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD) olağan genel kurulu yapıldı. Genel kurulun ardından yeni yönetim kurulu mevcut Başkan Dr. Yüksel Yalçın’ı 3.kez GÜSİAD Genel Başkanı seçti.

Derneğin İstanbul’daki Genel Merkezinde yapılan genel kurulda yeni yönetim organları için tek liste sunuldu. 

Yeni yönetim kurulu da yaptığı ilk toplantıda GÜSİAD Genel Başkanı olarak Dr.Yüksel Yalçın’ı 3. kez seçti. GÜSİAD’ın yeni yönetiminde Başkan Yardımcılıklarına GÜSİAD Onursal Başkanı ve aynı zamanda Gelişim Üniversitesi İİBF Dekanı olan Prof.Dr.Kenan Aydın, Muammer Beyaz, Av.Çetin Kantek, Cahit Karakullukçu, genel sekreterliğe Dr.Turay Kesler, muhasipliğe ise Av.Emsal Gürler seçildi.

Kongrenin ardından bir açıklama yaparak 1996’da resmi kuruluşu yapılan GÜSİAD’ın kurucu üyelerine, kurucu onursal başkan Aydın Doğan ve sonraki dönemlerde yönetimler ve başkanlarına, emek veren tüm üyelere teşekkür eden Genel Başkan Dr. Yüksel Yalçın, “Gerek Gümüşhane’de gerekse ülkemizin dört bir yanında yatırımlarıyla iş yapan, istihdam oluşturan vergi mükellefi tüm üyelerimize iş yaşamlarında bol bereketli işler ve başarılar diliyorum. Kazanımlarından başta Gümüşhane olmak üzere, ülkemizin dört bir yanına okul, öğrenci yurdu, kütüphane, hastane binaları, lojmanlar gibi kalıcı eserler bırakan, öğrenci eğitimlerini burslarla destekleyen hayırsever hemşerilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Bir teşekkürü de GÜSİAD’ımıza İstanbul Esenyurt’ta 220 yataklı öğrenci yurdu kazandıran hayırsever üyelerimize yapmak isterim” dedi.

“Şimdi değer üretme zamanı”

Bu dönem kurumsal yapısı daha da olgunlaşmış, Gümüşhane’nin iş alanındaki konularına daha da özenli hizmetler üretecek bir yönetim planı oluşturmaya çalışacaklarını kaydeden Yalçın, “Rutin planlarımızın yanında, öncelikli yol haritalarımıza Gümüşhane’mizin yerel dinamikleri ile çözüm üretme gayretinde olan bir program izleyeceğiz. Pandemi ve sonrasındaki deprem maalesef her alanda olduğu gibi STK’larımızın da önceliklerini değiştirdi. Her iki felakette hayatlarını kaybedenlerimize Allah’tan rahmet ailelerine başsağlığı dileriz. Ümit ederiz, böyle felaketler bir kez daha yaşanmasın. Tabii bir yandan da hayat devam ediyor. Şimdi ise enerjimizi toparlayıp daha güçlü bir motivasyonla programlarımıza devam edeceğiz. Bu kapsamda Gümüşhane yereli için valiliğimiz ve yapısındaki bürokratlarımızla, il, ilçe belediye başkanlarımız, ticaret ve sanayi odalarımız, ihracatçı birliklerimiz, Gümüşhane GÜSİAD Şubemiz, Gümüşhane Üniversitemiz, temsilciliklerimiz ve platformlarımızdan oluşan bütünleşik iletişimimiz ve organizasyonlarımızla değer üretme zamanı. Bu kez yapımızda oluşturduğumuz dış ilişkiler komisyonumuzun girişimleri ile yurt dışındaki iş fırsatlarını küresel pazardaki hemşeri iş insanlarımızın gücünü de ekleyerek katma değeri daha yüksek çıktılar üretecek bir anlayışla çalışacağız” diye konuştu.

“Yerelin markalaşma yolculuğunda, yolumuz açık ve aydınlık olsun”

Yerelde eğitim, turizm, tarım, hayvancılık gibi alanların öncelikleri arasında yer alacağını dile getiren Yalçın, “Hepimizin kendimizi “yerelin gelişim gönüllüleri” olarak tarifine ve bunu besleyecek samimi ve planlı gayretlerine ihtiyacımız var. Trabzon’dan Samsun’a, İstanbul’dan İzmir’e, Ankara’dan Konya’ya, Antalya’ya vergi şampiyonu olmuş hemşerilerimiz var. Bu değerleri öncelikle bulundukları yerlerde, sonrasında da Gümüşhane’nin gelişim yolculuğunda yol arkadaşlıklarımızı kurmaya ve onları motive etmeye ihtiyaç var. İş dünyamızın iktisadi gelişimi; daha fazla yatırım, daha fazla istihdam, daha nitelikli insan kaynağı ve neticede daha refah toplumlar yaratır. Gayretlerimiz bu yönde olacaktır. Önümüzdeki günlerde yönetim kurulumuz tarafından yetkilendirilmiş çalışma komisyonlarımızı ve yöneticilerini kamuoyu ile paylaşacağız.  Ekim sonu ya da Kasım ayı ilk haftalarında Gümüşhane’de yapacağımız “Yerelin Gelişimi ve İş Dünyası Sempozyumu” kapsamında katılımlı bir planlama için vira bismillah diyeceğiz. Yerelin markalaşma yolculuğunda, yolumuz açık ve aydınlık olsun. Yeni yönetimimiz hayırlı uğurlu olsun. Bizleri bu genel kurulda yetkilendiren üyelerimize ve bizlere güven duyan büyük GÜSİAD ailemize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber kaynağı: ww.gumushane.gen.tr04.07.2024