Gümüşhane’nin tarihi Süleymaniye mahallesinde yapılan otel pazartesi günü açılıyor

Gümüşhane’nin tarihi Süleymaniye Mahallesi’nde İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlanan ve protokolle Gümüşhane Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine (Turizm ve Otelcilik Lisesi) tahsis edilen “Süleymaniye Uygulama Oteli” 24 Ekim 2022 Pazartesi gününden itibaren Gümüşhane halkına, yerli ve yabancı misafirlerimize hizmet vermeye başlayacak.

Konu ile ilgili olarak Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü”nden yapılan resmi açıklama şöyle denildi:

“Tarihi dokusu korunarak inşa edilen 21 standart ve 4 süit odadan oluşan otel, şehrin turizmine önemli bir konaklama tesisi olarak katkı sunacaktır. Otel mutfağımız sabah kahvaltısı, yöresel ve ulusal lezzetlerle de halkımızın hizmetinde olacaktır.”

“Otelimiz Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde otelcilik ve turizm eğitimi gören öğrencilerin usta öğreticiler eşliğinde pratik eğitimlerini geliştirmeyi amaçlamıştır. Bu amacı gerçekleştirirken misafirlerimizin kaliteli hizmet sunmak bizim en önemli hedefimizdir. Uygulama Otelimizde; okulumuzda verilen teorik turizm eğitiminin, gerçek işyeri ortamında yüz yüze eğitim uygulamasıyla desteklenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla Uygulama Otelimizde, Öğretmen ve Usta Öğreticilerimizle birlikte daha mesleğin başlangıç noktasında bulunan öğrencilerimiz hizmet vermektedir.”

Kaynak: Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü