Gümüşhane’nin Yeni Valisi Aydın Baruş Mesajlarını Net Verdi - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

27 Eylül 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’nin Yeni Valisi Aydın Baruş Mesajlarını Net Verdi

Giriş Tarihi: 26 Eylül 2024 - 8:46

Son Güncelleme: 26 Eylül 2024 - 8:46

Hasan Pir

Gümüşhane’nin yeni Valisi Aydın Baruş Gümüşhane’deki görevine dün başladı. Biz de kendisine hayırlı olsun, hoşgeldiniz diyoruz.

Valilerin ilk mesajları önemlidir. Vali Baruş, ilk mesajını valilik toplantı salonunda vali yardımcıları, kaymakamlar, kamu kurumu müdürleri ve STK temsilcilerinin olduğu topluluğa yaptığı konuşmada verdi.

Vali Baruş’un irticalen yaptığı konuşma metnini biz kâğıda döktüğümüzde yaklaşık beş sayfa oldu. Ben bu konuşmayı üç kez baştan sona okudum. Okurken büyük zevk aldım. Mutlu oldum. Çünkü; Sayın Valimiz yaklaşık beş sayfalık konuşmasının her cümlesinde manifesto özellikli çok önemli mesajlar verdi. Gümüşhane’de uygulayacağı çalışma ilkelerini sıraladı. Çalışacağı bürokrat ve kamu personelinin de aynı şekilde ve aynı ilkeler doğrultusunda çalışması gerektiğini ifade etti.

***

Vali Bey’in mesajlarını; mesajın birinci derece muhatabı olan kamu kurumu bürokratları ve çalışanlarının da en kısa zamanda okuması, incelemesi gerekir.  Bakalım kamu çalışanları ve bürokratları Sayın Vali’nin bu manifesto özellikli mesajlarını nasıl okuyacak ve nasıl değerlendireceklerdir. Bekleyip göreceğiz…

***

Vali Aydın Baruş; irticalen yaptığı uzun konuşmasındaki mesajlarında söylenmesi gereken her şeyi söyledi.  Bu nedenle; Gümüşhane Valiliği, Sayın Vali’nin bu konuşmasını “Çalışma İlkeleri” başlığı altında kamu kurumlarına talimat olarak göndermelidir diye düşünüyorum.

Sayın Vali’nin bu çok önemli mesajları kamu bürokratları ve çalışanları tarafından okunup incelenmezse mesajlar yerini bulmamış olacaktır. Yine olan Gümüşhane’ye olacak ve klasik bürokrat mantığı devam edecektir.

***

Belki diğer illerimizde de benzer durumlar vardır ama, Gümüşhane’deki en tehlikeli durum, Valilerin kısa süre içinde bir kısım kamu kurumu bürokratlarının “negatif ve atalet kokan” görüşlerine teslim olmalarıdır. (İşlerini en güzel şekilde yapan bürokratlarımızı tenzih ediyoruz)

Bürokratların görüşlerine teslim olmayıp, belirlediği ve doğru bildiği hedefe kilitlenen valilerimiz hep başarılı olmuşlardır.

***

Malatya, Bolu, Isparta tecrübeleri ile görevine başlayan Sayın Valimizin Gümüşhane’de de iz bırakacağına olan inancımız tamdır.

Biz; basın olarak, bütün sayın valilerimiz gibi Sayın Aydın Baruş Valimizin de her yaptığı güzel işi tebrik edip kamuoyu ile paylaşacağız. Gümüşhane’de yapılması gereken çalışma önceliklerini de yine Sayın Valimize haber ve köşe yazılarımızla arz edeceğiz.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağ atlattığı bir Türkiye’de Gümüşhane’nin de her konuda çağ atlaması bütün Gümüşhanelilerin sayın valilerimizden en önemli beklentisidir.

Bu vesile ile bir önceki Valimiz Sayın Alper Tanrısever’e yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederken, Yeni Valimiz Sayın Aydın Baruş’a da yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER