Gümüşhanevî Hazretleri Bu Akşam ÇAY TV’de Anlatılacak

Gümüşhaneli Büyük İslam âlimi Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevî Hazretleri için bu akşam 21.30 da Çay TV’de bir anma programı yapılacak.

İstanbul’da kurulu bulunan “Gümüşhane İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği” (GÜYAD) tarafından düzenlenen anma programına Prof. Dr. İrfan Gündüz ve  Prof. Dr. Cevat Akşit Hoca katılacak.

GÜYAD Başkanı Tahsin Söğüt, Bu akşam saat 21.30 da Çay TV’de yapılacak olan Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevî anma programı ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Gümüşhanemizin yetiştirdiği büyük âlim Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevî Hazretleri 13 Mayıs 1893 tarihinde vefat etmiştir. 2021 yılı Gümüşhanevî Hazretleri’nin vefatının 128. sene-i devriyesidir. GÜYAD olarak 2006 yılından beri her yıl Gümüşhanevî Hazretleri’ni anmayı kendimize bir görev bildik. Yaptığımız programlarla Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevî Hazretleri’ni anmaya, anlamaya ve tanımaya çalışıyoruz. Pandemi nedeniyle iki yıldır salon programı yapamıyoruz. Bu nedenle bu yıl da Gümüşhanevî Hazretleri’ni 128. Vefat yıl dönümü nedeniyle  Çay TV’de yapacağımız programla anacağız.  Anma programına Prof. Dr İrfan Gündüz ve  Prof. Dr. Cevat Akşit Hocalarımız katılacaklar. Değerli hocalarımızı inşallah zevkle izleyeceğiz. Bu yıl, anma programlarından 16.sını yapıyoruz. 16 yıl önce ilk kez Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevî Hazretleri’ni anma fikrini gündeme getiren ve kısa bir süre önce vefat eden Birol Hayal kardeşimize de bu vesile ile Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânı cennet olsun. Tüm Gümüşhaneli hemşehrilerimizi bu akşam Çay TV’de düzenlediğimiz Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevî Hazretleri ile ilgili programı saat 21.30 da izlemeye davet ediyorum.”