Gümüşhane’ye hızlı tren geliş tarihi belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan “2023 Ulaştırma ve Lojistik Ana planı”  Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı resmi internet sitesinde yayımlandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından hazırlanan ve 60 Sayfadan oluşan Planın önsözünde Bakan  Adil  Karaismailoğlu, “05.04.2022 tarihinde çalışmaları tamamlanan Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı; ulaştırma sektörünün 2053 yılına kadar olan süreçte yatırımlarının daha rasyonel ve matematiksel modeller kullanılarak önceliklerinin belirlenmesi, sektörde hizmet veren kurum ve kuruluşlar için rehber bir doküman olması ve katılımcı bir çalışmanın ürünü olması açısından oldukça önemlidir.” dedi.

Uzun süredir Gümüşhane gündemini meşgul eden demiryolu ve hızlı tren hattının Gümüşhane’den geçip geçmeyeceği ve geçecekse ne zaman geçeceği ile ilgili tartışmalarda bu planla cevabını bulmuş oldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın “2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı”nda yer alan haritalarda ve çizelgelerde Erzincan- Gümüşhane- Trabzon hattında hem de Erzurum – Bayburt  –  Rize hattında hızlı tren projesinin 2036-2053  dönemi  demiryolu projeleri içinde yer aldığı görülüyor.

Adı geçen planda yayımlanan haritalarda Erzincan-Gümüşhane- Trabzon Hızlı Tren hattı noktasal olarak gösterilirken, Çizelgelerde ise sadece başlama ve bitiş noktaları gösterildi.

Diğer taraftan Erzincan- Gümüşhane- Tirebolu (Giresun)  hızlı tren hattına ise planda yer verilmemesi dikkat çekti.

“2023 Ulaştırma ve Lojistik Ana planı” PDF’sine Ulaşmak İçin tıklayınız