Gümüşsu Kente Değer Katacak

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 7 yıl atıl kaldıktan sonra 2018 yılında yeniden hizmete açtıkları Gümüşsu Fabrikası’nın kentin geleceğine damga vuracağını kaydetti.

TÜYAP’da Büyük İlgi Gördük

Başkan Çimen yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde İstanbul TÜYAP Kongre Merkezindeki Dünya Gıda Fuarına katıldıklarını belirterek şunları söyledi, “Gümüşsu olarak fuarda büyük ilgi gördük. Belediyemiz iştiraki GÜMSAŞ altında işlettiğimiz Gümüşsu Fabrikamızda her geçen gün faaliyetlerimiz artıyor. Yaptığımız yatırımla kapasitemizi tam 30 katına çıkardık. Fabrikamız tek vardiyada aylık 3 milyon şişe üretim kapasitesine ulaştı. Bildiğiniz gibi ürünü sadece üremek marifet değil, raflara koyduğunuz ürünü birde istikrarlı şekilde satmanız gerekiyor. Ulusal bir ajansla anlaştık. İşimizi profesyonel yapmanın derdindeyiz. Ajansımız dünya örneklerini inceleyip bizlere sağlıklı bir yol haritası sunuyor. Ulusal zincirlerimize verimli bir lojistik hatla ulaşmanın yanında ihracat yollarını da araştırıyoruz.”

Çevre Ülkelerden Talep Almaya Başladık

Çevre ülkelerimizden talepleri almaya ve değerlendirmeye başladıklarını ifade eden Başkan Çimen,  “Geçtiğimiz günlerde İstanbul TÜYAP Kongre Merkezindeki Dünya Gıda Fuarına ekibimiz katıldı. Beklediğimizin çok ötesinde ilgi gördük. Fuardan döner dönmez arkadaşlarımız çalışmalarını hızlandırdı. 4 aylık yatırım sürecimiz bitmek üzere. Fabrikamız bu 4 ayda teknik ve hijyenik anlamda çağımıza uygun şekillendirildi. Ekibimizin bana ilettiği rapora göre yüklü miktarda hammadde ihtiyacımız doğacak. Her geçen yıl üretim ve satışlarımız düzenli artıyor” dedi.

Gümüşsu Fabrikası Gümüşhane’nin Bir Değeridir

Gümüşsu Fabrikasının Gümüşhane’nin bir değeri olduğuna işaret eden Başkan Çimen, “Bu fabrika hepimizin. 2016 yılında fabrikamızı tüm değerleriyle birlikte belediyemiz mülkü yaptık. Şimdi artık değer üretme zamanı. Kuşburnu, Böğürtlen, Kızılcık ve Alıç başta olmak üzere ilimizde yetişen tüm dağ meyvelerine alım garantisi veriyoruz. Gümüşhanemizin de Karadeniz illerinin fındığı gibi altın değerinde ürünleri mevcut. Bütün bunlar Allah’ın bir lütfu. Gümüşhane’miz 57 çeşit kuşburnunun tohum merkezi niteliğinde. Türkiye Kuşburnu rekoltesinin neredeyse yüzde 40 ilimizde toplanabilir durumda. Gelin hep beraber bu değerleri işleyelim ve üreterek kazanalım” diye konuştu.

Bu Fırsatı Kaçırmayalım

Başkan Çimen, çeşitli destek projelerine başvurduklarını ve olumlu cevap aldıklarını kaydederek, “Bu konuda Tarım İl Müdürlüğümüz de desteğe hazır ve bizler kadar istekli. İnşallah Mart ayında bu meyvelerin fidelerini dağıtmaya başlayacağız. DOKAP yöneticilerimizden de gerekli destekleri alıyoruz. İlimiz değerlerini tüm dünya pazarına ulaştırmanın ilk adımını atacağız. Tarımın önemi gün geçtikçe arttığı gibi ilimizde yetişen altın değerinde ki dağ meyvelerine talep de hızla artıyor. Alternatifsiz ürünler ürettiğimizin ve doğal ürünlerimizle pazara adım attığımızı Dünya Gıda Fuarında daha iyi anladık. Çağrımı yinelemek adına değerli hemşerilerimizi üretimimize ortak olmaya davet ediyorum. İlimizde üretilen bu meyvelerin ekonomiye kazandırılması adına tüm alt yapımız hazır. Bu fırsatı kaçırmayalım ilimizde oluşan bu değere hep birlikte sahip çıkalım ve üreterek kazanalım” ifadelerine yer verdi.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ17.09.2021