GÜMÜŞSU, ULUSLARARASI ARENADA YÜZ GÜLDÜRÜYOR

Gümüşhane’nin uluslararası markası “GÜMÜŞSU”, 01-04 Eylül 2022 tarihlerinde İstanbul’da TUYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılan “Gıda Dünyasının Türkiye Buluşması” temalı  WORLFOOD Gıda Fuarı’na katıldı.

Uluslararası en büyük gıda fuarı olan WORLFOOD’a ikinci kez katılan Gümüşhane Belediyesi iştiraki Gümüşhane Şehircilik Ve Sosyal Hizmetler A.Ş.  Gümüşsu ürünleri ile katıldığı fuarda en çok ilgi çeken firmalardan biri oldu.

Gümüşhane Şehircilik ve Sosyal Hizmetler A.Ş. Yönetim kurulu Başkanı Eyüphan Özyurt fuarla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Gecen sene tüm ihracat bağlantılarımızı bu fuarda yapmıştık. Simdi de devamı için bu senede yeni bağlantılar için geldik. 125 ihracat firmasıyla yüz yüze görüşme yaptık. Ürünlerimizi tattırdık. Bu sene %100 meyve suyumuz SİM markasını da fuarımızda satışa sunduk. Standımıza çok ilgi oldu. Belediye Başkanımız Sayın Ercan Çimen de standımızı ziyaret ederek bize güç kattı.  Bu yıl fuara toplam 16 ürünle katıldık. Ayrıca Gümüşhanemizin organik  balı ve Gümüşeller kadın kooperatifimizin ürünlerini de sergiledik. Son yıllarda sektörün en büyük sıkıntısı olan şişe problemini çözmek adına yurtdışı şişe temini bağlantıları da yaptık.

Bu fuarlar bize kendimizi test etme imkânı tanıyor. Meyve işleme ürünlerinde şu anda Türkiye’de en organik ürünleri biz üretiyoruz. Çünkü; hammaddemizin neredeyse tamamına yakınını Gümüşhane coğrafyasından emin ediyoruz. Gümüşhane coğrafyası da Türkiye’de kimyasallardan en az kirlenen coğrafyadır. Bizim toraklarımızda pek kimyasal gübre v.s kullanılmaz. Dolayısıyla ürünlerimiz organiktir, sağlıklıdır.

İş ortaklığı yaptığımız Frutenza firmasını da ziyaret ettik. İş ortaklığı ürünlerini fabrikamızda ürettiğimiz Frutenza markası 2022 yılının en iyi içecek markası ödülünü aldı.

2022 yılı için koyduğumuz 15 milyon TL ciro hedefini kasım ayı itibariyle yakalamayı planlıyoruz. Kusburnu suyu, böğürtlen suyu, kızılcık suyu, nar suyu, böğürtlen marmelatı, kızılcık marmelatı, alıç marmelatı, üzüm pekmezi, keçiboynuzu pekmezi, dut pekmezi, organik bal, karadut, kara kuşburnu,  elma kurusu,  ürünlerimizden sadece bir kısmıdır.

Fuara tüm yönetim ekibimizle katıldık. Gümüşhane Şehircilik Ve Sosyal Hizmetler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak arkadaşlarımı yalnız bırakmadım. Ayrıca  GÜMSAŞ Genel Müdürü Fatih Can, Gümüşsu fabrika Müdürü Yüksel Demir, İhracat Müdürü Oktay Girin de fuara katıldılar.”

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de İstanbul’a gelerek Fuara katılıp GÜMSAŞ ekibine destek verdi. Başkan Çimen şunları söyledi:

“Geçen yıl olduğu gibi bu yılda fuara katılım kararı alan GÜMSAŞ/GÜMÜŞSU firmamızın yöneticilerini tebrik ediyorum. Güzel bir stant ile ilimizi ve fabrikamızı bu büyük gıda fuarında temsil ettiler. Yurtdışı bağlantılarını yakından takip edip inceledim. Gayet başarılı işlere imza atıyoruz. Hedefledikleri rakamları yakalamak adına birebir mücadele veriyor arkadaşlarımız fuarda. Bizler de kendilerini ziyaret ettik. İnşallah başarılı bir 2023 yılı daha bizleri bekliyor. Gümüşsu markamızı emin adımlarla hep ileri taşımaya çalışıyoruz. Bu sene özellikle şişe kısmında yaşanan tedarik sıkıntısı tüm içecek firmalarının ana konusu oldu. Seneye bu sıkıntıyı çözmek adına adımlar attık. 2023 yılında yeni rekorlarla yolumuza devam edeceğiz. Emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”