GÜNDEMİN İÇİNDEN

HASAN PİR’İN KÖŞE YAZISI

Koronavirüs salgınının meydana getirdiği hassasiyete ve alınan tedbirlere bağlı olarak sosyal  ve ekonomik hayatın yavaşlamasına rağmen ülkemizde her alanda yoğun bir gündem yaşanmaya devam ediyor.

Geçen hafta da ülke gündeminin yine en önemli konusu koronavirüs salgını idi.

İşin tıbbî çalışmaları ayrı tutulursa aslında vatandaşların uygulayacağı tedbirler çok da ağır olmayan bir şekilde basitleştirildi. “Temizlik, Maske, Mesafe” kuralını hiçbir zorluk olmadan  hepimiz uygulayabiliriz. Ama, her nedense olayı basite alıyoruz, ihmal ediyoruz ve virüs de aramızda gezmeye devam ediyor.

Gümüşhane Merkez Kaletaş köyü Gümüşhane Valiliğince iki gün önce karantinaya alındı. Eğer tedbirli olunmazsa karantina olayı her köy için kaçınılmaz olur. Onun için her vatandaşımız olayı çok ciddiye almalı ve “Temizlik, Maske, Mesafe” kuralı mutlaka uygulanmalı. Bu kural belki de yıllarca hayatımızın bir parçası olarak devam edecek… Cep telefonu bize ağır gelmiyor onu her an yanımızda cebimizde taşıyorsak, sağlığımızla ilgili olan ve hiç de ağır olmayan maskeyi artık bir parçamız kabul edip kullanmak zorundayız.

AYASOFYA’DA HEYECAN DORUK NOKTASINDA

Ülkemizde gündemin en önemli konularından biri Ayasofya’nın açılışı ve ilk Cuma namazıdır.

Ayasofya; Hristiyanlığın İslamiyet’e devir ve tesliminin bir abidesidir. Böyle önemli bir fetih sembolünün müze yapılmasıyla başlayan ve 86 yıl devam eden mahzuniyet Cumhurbaşkanımızın 10 Temmuz 2020 tarihinde imzaladığı kararla sona ermiştir.

Ayasofya’da 24 Temmuz Cuma günü kılınacak ilk Cuma namazı heyecanı bütün yurdu hatta bütün İslam âlemini sarmış durumda. Milyonlarca kişi bu tarihi anı yaşamak için Ayasofya planları yapıyor.

Allah’a şükür Ayasofya’nın garipliği ve mahzuniyeti artık sona erdi. Ayasofya’nın yeniden Camii yapılması Cumhurbaşkanımızın ifadesi ile bir diriliştir. İnşallah, bütün dünya bu dirilişin yaşandığı günlere şahit olacaktır. Ayasofya’nın açılışı, Ceddimiz Fatih Sultan Mehmet Han’ın başlattığı “Yeni Çağın” Türk çağı olarak bütün dünyada yeniden yaşanmaya başladığı bir milat olacaktır.

FETÖ İHANETİ  4. YILINI DOLDURDU

Geçen hafta hain FETÖ ayaklanmasının 4. Yıl dönümü idi. 4 yıl önce yaşanan olaylar tekrar gözler önüne geldi. Yaşananlar videolardan izlendi. Bu millete yapılan hainliğin büyüklüğü tüyler ürpertiyor.

FETÖ ayaklanması ile dünya medeniyetinin en eşsiz ülkesi olan ve dünya Müslümanlarının ve masumlarının umut kaynağı Türkiye Cumhuriyeti, 15 Temmuz 2016 tarihinde büyük bir ihanete maruz kalarak FETÖ terör örgütünün saldırısına uğramıştır. Bu ihanet saldırısı ile bin yıldır İslamiyet’in bayraktarlığını yapan Şanlı Türk Milleti ve Türk Devleti tarihten silinmek istenmiştir.

Bu milletin can damarı olan dinimiz İslamiyet alet edilerek yıllar öncesinde masumiyet algısı ile sinsice oluşan, büyüyen ve organize olan FETÖ terör örgütünün ihanet kalkışımı;  başta Allah’ın (c.c.) yardımı, daha sonra da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve devlet erkânının basiret ve cesareti, milletimizin dillere destan eşsiz kahramanlığı ile bertaraf edilmiştir.

Her ana baba bu ihaneti çocukları ile paylaşmalıdır. Bu ihanet unutulmamalıdır. FETÖ ihanet belgeselleri ve videoları sık sık izlenmelidir. Allah bu milleti çok büyük bir badireden kurtardı. Allah bu millete bir daha böyle bir ihanet yaşatmasın.

NECMETTİN ÖĞRETMEN KABRİ BAŞINDA ANILDI

Geçen hafta; PKK hainleri tarından 2017 yılında Tunceli’de şehit edilen Torullu Necmettin Yılmaz öğretmenimizin 3. Defin yıl dönümü idi. Torul Kaymakamlığı Demirkapı köyünde kabri başında bir anma töreni düzenleyerek Necmettin Şehidimiz için Kur’an okuttu. Törende Torul Kaymakamı Sayın Ömer Said Karakaş devletimize ve milletimize layık gönüllere dokunan çok güzel bir konuşma yaptı.

Şehitlerimizin vatanımızın manevi bekçileridir. Gümüşhane Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek de, kaymakamımız Sayın Ömer Said Karakaş da şehitlerimizin ailelerine çok yüksek hassasiyet göstererek onların gönüllerini hoş ediyorlar.

PKK TERÖR ÖRGÜTÜ CAN ÇEKİŞİYOR

Devletimizin her kurumunun özellikle Silahlı kuvvetlerimizin ve polisimizin FETÖ üyelerinden temizlenmesinden sonra PKK ile devletimizin mücadelesi en üst noktaya çıktı ve terör örgütü artık son anlarını yaşıyor.

Geçen hafta Karadeniz’e sızmak isteyen PKK’lıların Erzurum’da yakalanması ile hainlerin Karadeniz rüyaları da sona ermiş oldu.

Gündemden seçtiklerimiz şimdilik bunlar.

Güzel günler dileğiyle.