GÜSİAD, VALİ TAŞBİLEK’İN SÖZLERİNİ MİLAT KABUL ETTİ

Gümüşhane Sanayi ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD) Gümüşhane Şubesi 30 Mayıs 2019 Perşembe günü akşamı üyelerine ve Gümüşhane İş adamlarına bir iftar yemeği verdi.

Sema Doğan Yaşam Merkezi’nde verilen yemeğe GÜSİAD Gümüşhane
Şube Başkanı Murat Akçay ve elliye yakın iş adamı katıldı.

İftar yemeğinde konuşan GÜSİAD Gümüşhane Şube Başkanı Murat
Akçay yaptığı konuşmada  Gümüşhane’nin
ekonomi, kültürel ve sosyal sorunlarına değindi.

Gümüşhane’de iş adamlarının ve ticaret erbabının önü açılmalıdır diyen Akçay; Gümüşhane’de iş adamları ve ticaret erbabı için çok önemli bir engel bürokratik engellemeler olduğunu belirterek şunları dedi:

“ Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek’in üç gün önce İl İdare Şube Başkanları toplantısında yaptığı konuşmayı milat kabul etmek istiyoruz. Hatırlanacağı üzerine Sayın Valimiz o toplantıda “Bütün kamu kurum ve kuruluşlarımızdaki memur ve çalışanlarımızın vatandaşımızı önceleyen, nezaketli ve çözüm odaklı hizmet anlayışı ile görevlerini ifa etmelerini istiyorum. Güler yüzlü, etkin, ulaşılabilir ve objektif olacağız” ifadelerini kullanmıştı.”

“Bugüne kadar alt kademedeki veya ilk kademelerdeki memurlar maalesef iş adamları ve ticaret erbabına devletle ilgili işlerinde hep engel çıkarmıştır. Valimizin ve daha önceki Sayın valilerin bu çok önemli beyanları aşağı kademelere maalesef yansımıyor.  Memurlar hiçbir inisiyatif kullanmak istemiyorlar. Yasaların kendilerine tanıdığı maksimum cevap hakkını kullanıyorlar. Bu durum ise iş adamının projesinin süresinin geçmesine neden oluyor. Yapmakta olduğum bir turistik tesis için üç yıldır Toprak Koruma Kurulu’nun cevabını ve çözümünü bekliyoruz. Bu örnek bile olayı anlatmaya yeter sanırım. Üç yıl içinde alacağım krediler de bu şekilde iptal oldu maalesef”

“Valimizin bu güzel açıklamaları Gümüşhane’de iş dünyasını ve ticaret erbabını memnun etmiştir. Bu açıklamaları bir milat kabul ediyoruz. Ama, bu mesajların sahada da uygulanır olduğunu görmek bizi daha da çok memnun edecektir.” Dedi.

İş Adamı Ufuk Ustaoğlu da yaptığı konuşmada: “Hem ülkemizde, hem de Gümüşhane’de iş adamları ve sanayicilerimiz zor durumda. Çok önemli bir konuda verdiğim dilekçeme 15 günde cevap alamayınca yapmam gereken çok önemli projeyi uygulayamadım. Bu hem benim, hem de Gümüşhane’nin ve milli ekonominin kaybı olmuyor mu? Görevli memurların inisiyatif almalarını ve iş bitirme odaklı çalışmalarını istiyor ve Sayın Valimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

GÜSİAD’ın iftarında konuşmacılar Vali Taşbilek’in başlattığı “Sosyal Destek Gümüşhane” projesindeki yazılımın benzerinin iş adamları, sanayisi ve ticaret erbabının kamu ile ilgili iş ve işlemlerinde de uygulanmasının  büyük oranda sorunları çözeceğini belirterek şunları ifade ettiler: “ Nasılki “Sosyal Destek Gümüşhane” projesinde ilgililerin tespit ettiği sorunlar 5 gün içinde çözülmek zorunda ise ve süresi içinde çözülmeyen sorunlar Sayın Valimizin cep telefonunda verilen alarmdan görünüyorsa,  benzer uygulamalar bizler için de yapılabilir. O zaman Sayın Valimiz, çalışan memuru da, çalışmayan memuru da, inisiyatif kullanıp kullanmayanları da bizzat kendi görerek olaya müdahale eder” dediler.

GÜSİAD Başkanı Akçay, iftar yemeğinde konuşulan sorunları bir başka ortamda Vali Sayın Taşbilek’e de aktaracaklarını ifade etti.