GÜSİAD'ın 2024-2025 Burs Müracaatları Başladı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

6 Ekim 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜSİAD’ın 2024-2025 Burs Müracaatları Başladı

Giriş Tarihi: 06 Ekim 2024 - 18:16

Son Güncelleme: 06 Ekim 2024 - 18:17

Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD)’ın her yıl düzenli olarak üniversite öğrencilerine verilen burs programına başvurular başladı. Geçtiğimiz yıl iki bin TL olarak verilen burslar bu yıl üç bin TL ye çıkarıldı.

GÜSİAD Genel Başkanı Dr. Yüksel Yalçın, toplamda sayısı 15 binleri bulan, 20 yıldır aralıksız burs desteği sağladıkları Gümüşhaneli üniversite öğrencileri için 2024-2025  eğitim öğretim yılındaki burs programının detaylarını açıkladı. 

Yüksel Yalçın, bu yıl da aynı geleneği devam ettirerek sağlıklı bir burs programı için oluşturdukları burs komitesinin çalışmalara başladığını kaydederek şunları söyledi; 

“Değerli öğrenciler, bu proğramla amacımız sizlerin eğitim giderlerine kaynaklarımız ve imkanlarımız ölçüsünde destek sağlamaktır. Geçtiğimiz yıl 300 ü aşkın öğrencimize 2.000 TL burs desteği sağladık. Bu yıl da, müracaat şartlarımıza uygun değerlendirmeleri yaparak burs programımıza devam edeceğiz” dedi.

Ülkemizde son birkaç yıldır yaşanan ekonomik problemler, doğal olarak burs konusunda da en büyük desteği aldığımız iş insanlarımızın ekonomik gücünü olumsuz etkilemektedir. Ancak eğitim konusu GÜSİAD’ın her zaman öncelikleri arasında olduğundan, bütün bu olumsuzluklara rağmen, burs dağıtımı konusundaki çabalarımızı her yıl olduğu gibi bu yıl da sürdüreceğiz.

Bu yıl, burs şartlarını sağlayan her bir öğrenciye kişi başı 3.000 TL olmak üzere, toplamda 300 öğrencimize burs dağıtımını planladık. Öğrencilerimize dağıtmış olduğumuz bursları ağırlıklı GÜSİAD üyelerimiz ve burs gönüllülerinden sağlamaktayız. Her zaman ifade ettiğimiz gibi, daha fazla burs kaynağı temin etmemiz halinde burs sayılarımızı artırabiliriz. 

GÜSİAD, bu program kapsamında belirlenmiş ve yayınlanmış kriterler doğrultusunda burs desteği sağlamakta olup, bu şartları sağlayamayanların müracatlarının işleme alınmayacağını belirtmek isteriz. 2024-2025 eğitim öğretim yılı için, GÜSİAD Yönetim Kurulunca oluşturulmuş, Prof.Dr.Kenan Aydın, Muammer Beyaz, Dr.Turay Kesler, Tuna Coşkun, Soner Keleş, Serkan Kaya, Yaşar Topçuoğlu ve  Av.Emsal Gürler’den dan oluşan burs komitesi aşağıda belirlenmiş kriterlere uygun olarak burs müracaatlarını alarak değerlendirecektir.  

Burs müracaatları GÜSİAD web sitesi www.gusiad.org.tr üzerinden “Burs Müracaat Formu” doldurularak 7 Ekim 2024 – 7 Kasım 2024 tarihleri arasında yapılabilecektir.

Değerli Öğrencilerimiz,
Sizlere ayrıca GÜSİAD bünyesindeki iki değerli platformuz olan, GÜNÖP-Gümüşhaneli Üniversite Öğrenciler Platformu ve GAP- Gümüşhaneli Akademisyenler Platformu hakkında bilgi vermek isteriz. GÜNÖP, 2008 yılında Güsiad Onursal Başkanımız Prof.Dr.Kenan Aydın hocamızın öncülüğü ve desteği ile kurulmuş olup, ana amacı Gümüşhaneli Üniversite Öğrencilerimizin birbiri ile teknik ve eğitim sürecindeki iletişimlerinin kurulması, GAP- Gümüşhaneli Akademisyenler Platformu üyelerimizden destek alınması, özellikle son sınıflarda okuyan öğrencilerimize staj kapsamında imkanların araştırılması ve destek sağlanması, kariyer yolculuklarına üyelerimizin rehberliğinde bilgi ve tecrübe desteğinin verilmesi, teknik gezi programları gibi daha bir çok çalışma ve etkinlk alanının olduğu yapıda faaliyet göstermektedir.  Bu öğrenci iletişim ağına dahil olmanızın eğitim süreci ve sonrasında ki kariyer yolculuğunuza önemli katkıları olduğunu belirtmek isteriz. GÜNÖP iletişim ağı ile gerek sosyal medya gerekse derneğimiz üzerinden iletişim kurabilirsiniz.
GAP- Gümüşhaneli Akademisyenler Platformu ise, 2017 yılında kurulmuş, Türkiyenin dört bir yanındaki üniversitelerimizde akademik görev yapan doktora, doçent ve profesör düzeyindeki rektör, dekan, öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve  araştırma görevlilerinden oluşan akademik bir topluluktur. Eğitim dönemleri içinde GÜNÖP ve GAP iletişimini ve belli zamanlarda da buluşmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Öğrencisi olduğunuz üniversitelerde GAP üyeleri akademisyenlerimizle iletişiminiz, ayrıca Güsiad Genel Merkezi üzerinden organize ettiğimiz fiziksel de veya dijital etkinliklerde katılımınız sizlere katkı sağlayacaktır. 
Bu öğretim döneminde, ülkemizin geleceği ve yarınlarımızın ümitleri olan siz değerli öğrencilerimize, gençlerimize GÜSİAD Yönetim kurulu ve şube ve temsilcilikleriyle iş dünyamızın değerli temsilcilerinden olan büyük Güsiad ailesi adına başarılar diliyoruz.

Dr.Yüksel Yalçın

GÜSİAD Genel Başkanı 

GÜSİAD 2024-2025 Öğretim Yılı Burs Şartları: 

1. Babası vefat etmiş öğrencilerimizden müracaat edenlerin tamamına, 
2. Üniversitelerin hazırlık sınıfları hariç,  2. 3. 4. sınıflarda okuyan öğrencilerimiz burs kapsamımızda olup, bir önceki yıl not ortalaması 4 üzerinden 3,5 olanlara, (TIP ve Diş Hekimliğinde okuyan 5. ve 6. Sınıf öğrencileri de dahildir)
3. Bir evde 3 üniversite öğrencisi olması halinde, başarı durumlarına bakılmaksızın en az birine burs ödemesi yapılacaktır, ancak müracaat evrakları her üçü için de doldurulacaktır.
4. 2024-2025 döneminde öğrenci başına burs tutarı yılda 3.000 TL olmak üzere tek seferde veya (1.5000 TLx2 olarak) 2 taksit halinde yatırılabilecektir. 
5. Burs müracaat tarihi 7 Ekim 2024- 7 Kasım 2024 tarihleri arasındadır. 
6. Burs almaya hak kazanmış öğrencilerimizin listesi 30 Kasım 2024 tarihi müteakip GÜSİAD web sitemizden yayınlanacaktır. 
7. Burs ödemeleri 30 Aralık 2024-30 Mart 2025 tarihleri arasında yapılacaktır.
8. Burs müracaatı yapacak öğrenciler, (www.gusiad.org.tr) web adresimizden girerek “Burs Başvuruları Formunu” elektronik ortamda okunaklı ve eksiksiz doldurduktan sonra istenen belgeleri “GÜSİAD-Gümüşhane Sanayici Ve İşadamları Derneği, Mecidiyeköy Mahallesi Mecidiyeköy Yolu Caddesi Elbir İş Hanı No: 6 Kat: 7 /6 Şişli İstanbul adresine posta ile göndermeleri gerekmektedir.

Burs Başvurusu İçin Gerekli Diğer Belgeler:

– Gümüşhaneli olmak, 
– Burs Başvuru Formu Çıktısının alınması,
– Güncel tarihli, imzalı ve mühürlü Transkript belgesi (imzasız ve mühürsüz belge kabul edilmez)
– Güncel Tarihli Öğrenci Belgesi (e-devlet yada okuldan)
– Arkalı Önlü Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ( Yeni kimliklerde doğum yeri yazmadığından yeni kimliğe sahip öğrenciler ek olarak e-devlet üzerinden “Nüfus Kayıt Örneği” göndermelidir.

– Babası Vefat Etmiş Öğrenciler İçin Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
– 1 Adet Fotoğraf

Notlar: 

1. Burs değerlendirmeleri neticelenince burs almaya hak kazanan öğrencilerimizin listesi www.gusiad.org.tr  web sitemizden yayınlanacaktır. Burs sonucunu öğrenmek için dernek merkezimizin telefonla aranmaması özellikle rica olunur. 

2. Burslar, kaynak temini yapıldıkça yukarıda belirlenen tarih aralıklarında ödenecektir. 

3. Yukarıda tanımlanan şartları karşılamayan öğrencilerimiz ve eksik veya hatalı evrakla yapılan başvurular katiyetle dikkate alınmayacaktır.

4. Müracaat şartları tutmayan öğrencilerin, müracaat etmemeleri, şartlar tutmuyorsa santral meşguliyeti olmaması bakımından telefon ile rahatsız etmemelerini rica ederiz.

5. Müracaat bilgileri, derneğimizde kişisel verileri koruma esasına göre muhafaza edilmekte olup, burslarla ilgili bilgi edinme hakkı sadece müracaat edene aittir. 

İletişim : info@gusiad.org.tr  

Mahir Bozalan/İdari İşler Müdürü

HABER KAYNAK LİNKİ:http://www.gusiad.org.tr/haber/gusiad-2024-2025-burs-muracatlari-basladi.html

image_print

HABERLER