GÜVENDE YAYLA ŞENLİĞİ’NDE BETON YOL MUTLULUĞU

Gümüşhane’nin Kürtün İlçesine bağlı Güvende yaylasında yüzyıllardan beri her yıl yapılmakta olan yayla şenliği bu yıl 21 Temmuz 2018 Cumartesi günü yapıldı.

Gümüşhane Valiliği tarafından geçtiğimiz yıl tamamı beton yapılan Kürtün – Güvende yayla yolu şenliğe giden vatandaşlar için büyük mutluluk kaynağı oldu.

Kürtün Belediye Başkanlığı’nın organize ettiği Güvende yayla şenliğine Vali Okay Memiş, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, Torul Kaymakamı ve Kürtün Kaymakam Vekili Furkan Berber, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, Torul ve Kürtün ilçeleri Cumhuriyet Savcısı Selcan İnanç, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte konuşan Vali Okay Memiş şunları söyledi:

“On binlerce insanın yaşadığı yaylalara ulaşımı biraz daha kolaylaştırmak için yolları beton yaptık. İnşallah Zigana-Kadırga arasındaki yola bu yıl el atacağız. Yine Güvende yaylası ve Kabaktepe Şehitliği arasındaki yolu da önümüzdeki yıl beton yol yapmayı planlıyoruz. Sapmaz-Kazıkbeli arasını ve Güvende-Kazıkbeli arasındaki yolları da imkânlarımızı zorlayarak daha yüksek standartlara çıkarmaya gayret edeceğiz. Bölücü terör örgütünün sözde Karadeniz bölge sorumlusunu geçtiğimiz günlerde başarılı bir operasyonla bertaraf ettik. İnşallah sayıları az olan bu terörist unsurları tamamiyle Karadeniz bölgesinden atacağız. Bu yaylalar bizim. Şehitlerimize mahcup olmamak için çalışıyoruz. Bu bölgenin insanıyız. Sizlere hizmet etmekten, sizler için çalışmaktan büyük keyif alıyoruz. Ahirete göçtüğümüzde şehitlerimize mahcup olmamak için büyük çaba içerisindeyiz. Sizlerin emrindeyiz. Sizlere ağalık, paşalık yapmak için değil, hizmet etmek için varız. Yeni bir idari yapılanmayla bu ülke çok daha hızlı bir şekilde muasır medeniyetler seviyesine ulaşacaktır. Buna inancımız tamdır.”

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül de konuşmasında şunları söyledi:

“Millet olarak en fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde bir ve beraber olunca bütün güçlükleri en kısa zamanda nasıl aştığımızı 15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütünün ülkemiz üzerinde başlattığı işgal ve darbe girişiminde gördük. Biz bir oldukça, beraber oldukça, birlikte hareket ettikçe, vatan, millet, devlet, din ve millet sevgisini bırakmadıkça, imanlı nesiller yetiştirdikçe hiçbir güç bizi alt edemeyecektir”

Şenliğin ev sahibi Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat da yaptığı konuşmada, Kürtün-Güvende arası beton yol yapımı için Vali Okay Memiş ve Milletvekili Hacı Osman Akgül’e teşekkür ederken, devamında Kabaktepe şehitliğinin yolunun da yapılmasını istedi.

Protokol konuşmalarından sonra şenlik programı müzik eğlence programı ile devam etti.