Her Kim Ki 15 Temmuz’a Darbe Diyemiyor Ve Lanetleyemiyorsa, Darbe Girişiminin Bir Parçasıdır

Cumhurbaşkanımızdan “Tokat” Gibi sözler.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 26. Dönem 2. Yasama Yılı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 1 Ekim 2016 Cumartesi günü Genel Kurulda yaptığı konuşma ile başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de yaptığı tarihi konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimini çarpıtanlarla ilgili olarak da şunları söyledi:

“O gece milyonlar, benim her fırsatta ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ olarak ifade ettiğim ilkeler uğruna ölüm kusan silahların üzerine yürümüşlerdi. Darbe girişiminin anlaşılmasının hemen ardından, önce Sayın Başbakan’ın, sonra şahsımın televizyonlarda yaptığı çağrının mahiyeti, zaten sokaklara dökülmeye başlamış olan milletimizin hissiyatının ifadesinden başka bir şey değildir.

Maalesef, o gece ve daha sonrasında, bu hissiyatı anlamayan, anlamak istemeyenler de oldu. Hatta 15 Temmuz’da yaşananları ‘senaryo’ diyerek, ‘oyun’ diyerek, ‘tiyatro’ diyerek, ‘film’ diyerek, ‘böyle darbe mi olur’ diyerek küçümsemeye çalışanlar bulunuyor.

Buradan açıkça ifade ediyorum: Her kim ki 15 Temmuz’a ‘ama’sız, ‘fakat’sız, ‘lakin’siz darbe diyemiyor ve lanetleyemiyorsa, o da darbe girişiminin bir parçasıdır, en azından gönüllü destekçisidir. Böyle bir yanlışın içine düşenler, önce şehitlerimizin aziz hatırasına ve gazilerimize, onlarla birlikte o gece sokaklara dökülen milyonlara, daha ötesi milletimizin tamamına hesap vermekten kurtulamayacaktır.”

(Kaynak: Cumhurbaşkanlığı İnternet Sitesi)

CUMHURBAŞKANIMIZIN TBMM AÇILIŞ KONUŞMASININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ.