Hollanda Türk Federasyonunun Ramazan ayı dolayısıyla başlattığı yardım kampanyası kapsamında Gümüşhane’de ihtiyaç sahibi 1000 aileye yardım ulaştırılmaya başlandı. Gümüşhane Belediyesi’nin koordinasyonunda yürütülen yardım çalışmalarına Hollanda’dan gelen federasyon heyeti de eşlik etti.
Hollanda’da faaliyet gösteren Hollanda Türk Federasyonu (HTF), Ramazan ayının dayanışma ruhunu yaşatmak amacıyla Hollanda’da yaşayan ülkücü hayırseverlerin katkılarıyla bir yardım kampanyası başlattı. Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere başlatılan yardım seferberliğinin önemli bir bölümü Gümüşhane’de gerçekleştiriliyor.
Kampanya çerçevesinde Gümüşhane’de belirlenen 1000 ihtiyaç sahibi aileye yapılacak yardımlar, Gümüşhane Belediyesi’nin öncülüğünde dağıtılmaya başlandı. Yardım çalışmaları, belediyeye bağlı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Aile Yaşam Birimi koordinasyonunda ve mahalle muhtarlarının iş birliğiyle yürütülüyor.
Yaklaşık iki yıldır sahada yürütülen çalışmalar doğrultusunda ihtiyaç sahibi aileleri tespit eden Aile Yaşam Birimi, muhtarlarla yapılan istişareler sonucunda belirlenen ailelere yardımların ulaştırılmasını sağlıyor. Belediye tarafından tahsis edilen beş araçla mahallelerde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen yardım faaliyetlerinde, Hollanda’dan gelen heyet de aileleri ziyaret ederek hem yardım ulaştırdı hem de vatandaşlarla sohbet etme fırsatı buldu.
Yardım dağıtım programı kapsamında Hollanda Türk Federasyonu Genel Muhasibi Saadettin Şimşek, Mescid-i Aksa Ocak Başkanı İbrahim Köroğlu, Hollanda Türk Federasyonu Kültür ve Sanat Başkanı Ahmet Çömlekçi, Ayasofya Camii Teşkilat Başkanı Ziya Safrantı ve beraberindeki heyet, Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer ile bir araya geldikten sonra şehir genelindeki gerçekleştirilen yardım çalışmalarına eşlik etti.
Yapılan yardımların yalnızca maddi destekten ibaret olmadığını, aynı zamanda gurbet ile anavatan arasında güçlü bir gönül bağı oluşturduğunu ifade eden Hollanda Türk Federasyonu Genel Muhasibi Saadettin Şimşek, “Ramazan ayı yardımlaşma ve kardeşliğin en güçlü şekilde yaşandığı bir zaman dilimidir. Hollanda’da yaşayan hayırsever ülkücü vatandaşlarımız her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’deki ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak için büyük bir hassasiyet gösterdi. Bizler de Hollanda Türk Federasyonu olarak üzerimizdeki sorumlulukla bize emanet edilen bu yardımları doğru adreslere ulaştırmanın sorumluluğunu taşıyoruz. Türkiye’nin birçok ilinde yürüttüğümüz yardım faaliyetlerinin bir bölümünü Gümüşhane Belediye Başkanımız Sayın Vedat Soner Başer’in öncülüğünde Gümüşhane’de gerçekleştirmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu çalışmalar sadece yardım değil, aynı zamanda yurtdışındaki vatandaşlarımız ile anavatanımız arasında kurulan güçlü bir gönül bağıdır. Gerçekleştirdiğimiz bu yardım organizasyonuna destek veren Gümüşhane Belediye Başkanımız Sayın Vedat Soner Başer’e ve belediye çalışanlarına Hollanda Türk Federasyonu ve gurbetteki vatandaşlarımız adına şükranlarımızı sunuyoruz.” şeklinde konuştu.
Ramazan ayının toplumsal dayanışma açısından ayrı bir anlam taşıdığını, belediye olarak sosyal yardımlaşma çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, “Ramazan ayı birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygularının en yoğun şekilde yaşandığı müstesna bir dönemdir. Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren Aile Yaşam Birimimiz uzun süredir sahada yaptığı çalışmalarla ihtiyaç sahibi ailelerimizi titizlikle tespit ediyor. Muhtarlarımızla yaptığımız istişareler doğrultusunda bu yardımların doğru kişilere ulaştırılmasını sağlıyoruz. Bu bağlamda Hollanda Türk Federasyonunun ve Hollanda’da yaşayan hayırsever ülküdaşlarımızın Gümüşhane’ye uzanan bu yardım eli bizleri son derece memnun etmiştir. İlimizde gerçekleştirdikleri bu önemli yardımlardan dolayı Hollanda Türk Federasyonu Genel Başkanı Murat Gedik nezdinde federasyonun her bir yöneticisine, üyesine ve hayırsever ülküdaşlarımıza gönülden şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bu organizasyona öncülük ederek ilimize gelen Hollanda Türk Federasyonu Genel Muhasibi Saadettin Şimşek, Mescid-i Aksa Ocak Başkanı İbrahim Köroğlu, Hollanda Türk Federasyonu Kültür ve Sanat Başkanı Ahmet Çömlekçi, Ayasofya Camii Teşkilat Başkanı Ziya Safrantı’ya ve kıymetli heyetine şahsım ve Gümüşhane halkı adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleştirilen yardım faaliyetleri kapsamında Gümüşhane’nin farklı mahallelerinde ihtiyaç sahibi ailelere destek ulaştırılmaya devam ederken, Hollanda’da yaşayan hayırseverlerin katkılarıyla yürütülen bu yardım çalışmalarının Türkiye’nin birçok ilinde sürdürüldüğü belirtildi.
Kaynak: Gümüşhan Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü – 11.03.2026

