Hülya Aydın, Dedesi Celal Üçüncü’yü Anlattı

Gümüşhane’nin tanıdık simalarından emekli memur Hülya Aydın’ın ilk kitabı çıktı. Aydın’ın ‘Dedem Celal Üçüncü’ adlı kitabı büyük beğeni topladı.

Hülya Aydın kitabında; Gümüşhane’nin Torul ilçesi’nde 1893 yılında dünyaya gelen ve Torul Belediye Başkanlığı yapmış, Mustafa Kemal Atatürk’ün çağrılısı olarak Ankara’ya delege olarak gitmiş, Atatürk ile telgraf muhaberesi olmuş ve 1924 seçimlerinde oylarının çalındığı ve vekil olamadığı iddia edilen Dedesi Celal Üçüncü ile ilgili hatıraları ve anıları bir araya getirerek yayımladı.

 “Tarihte İz Bırakmanın En Önemli Yolunun Kitap Yazmak Olduğuna İnanırım”

Yıllardır annesi Kadriye Elçin ve aile büyüklerinden dedesi Celal Üçüncü ile ilgili dinlediği anıları kitaplaştırmak istediğini dile getiren yazar Hülya Aydın, bir taraftan torunlarına bakarken bir taraftan da boş zamanlarını değerlendirerek yazdığı kitaba gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyledi.

Yazar Hülya Aydın, “Yıllardır yakın zamanda kaybettiğim annem Kadriye Elçin ve aile büyüklerimizin anılarında bahsettiği Celal Üçüncü dedemin kitabını yazmak istiyordum. Bu yıla nasip oldu. Bundan önce araştırmalarımı çok sıkı bir şekilde gerçekleştirip, dinlediğim anıları da kayıt altına alıyordum. Pandemi dönemi ile birlikte sokağa çıkma yasaklarının başlamasını bir fırsat bildim ve bir yandan torunlarımla ilgilenirken bir yandan da boş zamanlarımı değerlendirerek bu anıları derlemeye koyuldum. Tabi ki o kadar işin arasında kitap yazmak biraz zor oldu ama çocuklarım bu konuda bana yardımcı oldu. Kıymetli dedem Celal Üçüncü son derece iyiliksever ve çalışkan bir insandı. Torul’a ve Torullulara gönül vermiş bir halk adamıydı. Mustafa Kemal Atatürk’ün çağrılısı olarak Ankara’ya delege olarak gitmiş, Atatürk ile telgraf muhaberesi olmuş, 1924 seçimlerinde oyları çalınmasaydı bugün belki vekil olarak anılacaktı. Ben de tüm bu anılar ve tarihi gerçekler ışığında bu kitabı yazmayı kendime addettim. Umarım ilk kitabımı okuyan dostlar ve kitap severler de memnun kalır” dedi.

Hülya Aydın Kimdir?

Yazar Hülya Aydın 20 Eylül 1955 yılında Gümüşhane’de dünyaya geldi. Babası Nazım Elçin, Annesi Kadriye Elçin’dir. 1968 yılında Gazipaşa İlkokulu’nu, 1974 yılında da Gümüşhane Lisesi’ni bitirdi. Mezun olduktan sonra Halk Eğitim Başkanlığı bünyesinde memuriyet hayatına başladı. Gümüşhane Halk Eğitim Başkanlığı’nda 17 yıl, Atatürk Ortaokulu’nda 5 yıl olmak üzere toplam 22 yıllık bir memuriyet hayatının ardından 1996 yılında emekli oldu. Gümüşhane’nin tanınan simalarından futbol ve voleybol hakemi merhum Sadık Aydın’ın eşidir. Bu evliliğinden 3 tane çocuğu olmuştur. ‘Dedem Celal Üçüncü’ kitabı Hülya Aydın’ın ilk eseridir.