İçişleri Bakanı Soylu ve MİT Başkanı Fidan’ı Tebrik Ediyoruz

HASAN PİR

Bu tebrik sözcüğünün ne anlama geldiğini 60 ve üst yaş kuşağı vatandaşlarımız daha iyi anlayacaktır.

Kurulduğu günden beri iki yakası bir araya gelmeyen, neredeyse her 10-15 yılda bir darbelerle önü kesilen bir Türkiye’nin bugün geldiği nokta elbette tebrik edilmeyi gerektiren bir noktadır.

Türkiye’nin, köklerinden yeniden dirilişinin dünyada yapacağı etkileri çok iyi bilen ABD ve Avrupa ülkeleri ülkemizin gelişim ataklarını özellikle terör örgütlerine ve darbelere destek vererek her fırsatta engellemişlerdir. 1970’li yıllarda PKK terör örgütünü kurarak ülkemizin başına bela eden bunlardır… 1960 ihtilali, 1971 muhtırası, 1980 ihtilali, 28 Şubat 1997 süreci, 2016 FETÖ darbe girişimini destekleyip Türkiye’yi yıllarca geri götüren de bunlardır…

Ülkemizde; ABD ve Batı’nın hain planları ile mücadele edecek siyasi istikrar da olmayınca ülkemiz maalesef yıllarca bir cendere içinde kıvranıp durmuştur.

Günümüzde ise, kendine gelen, toparlanan, şuurlanan, güçlenen bir Türkiye Cumhuriyeti  Devleti var. Bugün artık ülkemizde dünyayı çok iyi tanıyıp, dostu düşmanı çok iyi bilen şuurlu bir devlet yapısı oluştu.

Öncelikle “şuurlu millet, şuurlu devlet” felsefesini hayata geçiren Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ı tebrik ediyorum.

Bugün; devletimizin iki önemli ismi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MİT Başkanı Hakan Fidan üzerinde durmak istiyorum.

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, üç gün önce siyasi tarihimiz açısından milat kabul edilecek bir konuşma yaptı. Soylu; 3 Şubat 2023 Cuma günü Antalya’da  bir otelde düzenlenen İl Göç İdaresi Müdürleri Değerlendirme Toplantısı’nda  konuştu.  Bu konuşmada Soylu’nun tarihe not düşen ifadeleri şöyledir:

“Türkiye’ye gelen her Amerikan Büyükelçisi, ‘Ben Türkiye’de nasıl darbe yaparım, yaptırırım’ telaşı içerisindedir. Bu, Türkiye’nin temel bir talihsizliğidir. Her Amerikan Büyükelçisinin ‘Türkiye’de acaba ben ne yaparım, ne yaptırırım ve Türkiye’ye nasıl zarar veririm, babalarıma nasıl yaranırım’ dertleri budur. Türkiye’nin yıllardan beri en önemli talihsizliklerinden bir tanesi budur, hep de bu olmuştur. Diğer büyükelçilerini toplar, fıs fıs fıs, onlara akıl vermeye çalışır. Avrupa’da da aynısını yapıyorlar ya, onlar idare ediyorlar Avrupa’yı Amerikan büyükelçiliği. Avrupalılar üzülmez bu söze merak etmeyin. Onlar gerçeklerin ne olduğunu biliyorlar. Hakikaten biliyorlar, otururlar dizayn ederler, Türkiye’yi de dizayn edebileceklerini zannediyorlardı ama bir adam oyunlarını bozdu, Recep Tayyip Erdoğan. Onlar Türkiye’yi de böyle zannediyorlardı, oturacaklardı, fıs fıs fıs oyun, tezgah kuracaklar. Amerikan Büyükelçisi’ne buradan söylüyorum, hangi gazetecilere yazı yazdırdığını biliyorum, pis ellerini Türkiye’nin üzerinden çek, çok net söylüyorum, pis ellerini Türkiye’nin üzerinden çek. Neleri yaptırdığınızı, hangi adımları attırdığınızı, Türkiye’yi nasıl karıştırmak istediğinizi net bir şekilde biliyorum. O pis ellerinizi, o maskeli, sırıtan yüzlerinizi Türkiye’nin üzerinden çekiniz. Bu kadar açık.”

Türkiye’yi karıştıran bir gücü bu kadar net, bu kadar açık olarak tüm dünyaya ifşa etmek, itham etmek ebetteki tebriki gerektirir, takdiri gerektirir.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu konuşması ile Anadolu insanının da duygularına tercüman olmuştur.

Göreve geldiğinden bugüne hiç durmadan ülke topraklarını karış karış gezip, dağ başında, vadi dibinde ve sahanın her yerinde terörle mücadele eden kahramanların sürekli moral kaynağı olan bu Anadolu Yiğidi Bakanımız Soylu’dan Allah razı olsun.

MİT Başkanımız Sayın Hakan Fidan da Sayın Soylu gibi hayatını ülkemiz için vakfetmiş bir görül eridir, bir Anadolu yiğididir… MİT Başkanımız Sayın Fidan’dan da Allah razı olsun.  Dünyanın her tarafında gece gündüz demeden çalışan isimsiz MİT mensubu kahramanlarla tarih yazan Sayın Fidan’a ve isimsiz kahramanlarımıza da tebriklerimizi ve dualarımızı gönderiyoruz.

Türkiye’de vatandaşımızın en güvendiği kurumların başında gelen MİT ile gurur duyuyoruz… Başkan Hakan Fidan’la gurur duyuyoruz… İsimsiz MİT kahramanları ile gurur duyuyoruz… MİT’in; PKK, FETÖ ve diğer terör örgütlerini yok etmek için yaptığı kahramanlık mücadeleleri ile gurur duyuyoruz…

Büyük İslam âlimi Bediüzzaman Hazretleri “kimin himmeti milleti ise o tek başına bir millettir” diyor.

Hayatlarının her lahzasını ve tüm himmetlerini milletimiz için kullanan Sayın Soylu ve Sayın Fidan’a bundan sonraki hizmetlerinde de Cenabı Allah’tan üstün muvaffakiyetler diliyorum.

Güzel günler dileğiyle.